Vajon mennyibe kerülhet egy csokireklám elkészítése? Mennyi ideig forgatnak egy 50 másodperces videót? És miért nem láthatjuk kockás ingben a műsorvezetőket?

hirdetés
Uránia Mozi

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk, amikor az iskolából néhányan Nagykozárba látogattunk a megújult Pécs TV tartalmait gyártó Filming in Pécs székhelyére.

Ami talán először meglepett, vagy inkább megérintett minket, az a dolgozók közvetlensége volt. Szinte rögtön megkértek minket arra, hogy tegeződjünk, mert így sokkal személyesebb és barátságosabb lesz az ott eltöltött idő, ráadásul az ő szakmájukban ez az összetartozás egyfajta jele, megerősítése. És valóban: egy percig sem éreztük feszélyezve magunkat, minden pillanatban bebizonyították, hogy vártak minket, és örültek nekünk.

Legelőször a Pécs TV tartalomszolgáltatását biztosító Filming in Pécs ügyvezetője, Urbán Ernő élményszerű beszámolója által nyerhettünk betekintést a média háttérvilágába: információkat kaptunk a műsorkészítés anyagi hátteréről, a több hónapos előkészületekről, a hetekig elhúzódó utómunkáról, az eddig elért sikerekről és a füstbe ment tervekről. De ugyanígy hallhattunk új barátságok születéséről, utazásokról, érdekes és vicces pillanatokról, és a soha nem múló lelkesedésről és kreativitásról, amely az egész csapatot jellemzi. Végigjárhattuk a stúdiót, megnézhettük a forgatási helyszíneket, a hangmérnöki irodát, valamint a „várószobát”, ahol felkészülnek az adásra, és igen, tényleg van olyan sminktükör, ami a legapróbb bőrhibát is megmutatja. Mindannyian választ kaphattunk a kérdéseinkre, és kipróbálhattuk magunkat különböző tévés helyzetekben. Megtalálhattuk a saját érdeklődési köreinket. A látogatás végén felajánlották, hogy a későbbiekben szakmai gyakorlatot is végezhetünk itt.

Valóban átérezhettük a Filming in Pécs lényegét: az összetartozást, a segítségnyújtást és egymás felkarolását.

Takár Anada 11.E