Vidék vagy város?

Manapság, ha az ember megkérdez egy fiatalt, hogy hol töltené szívesebben a nyarat, egy mozgalmas városban vagy egy csöndes békés településen, talán azt hinnénk, egyből rávágja: városban…

hirdetés

Miért gondolhatjuk, hogy a város népszerűbb? Valószínűleg azért, mert a fiatalokat számtalan lehetőség várja, például fesztiválok, koncertek, bulik és pezsgő élet egészen hajnalig. Társaságba verődnek, nevetve sztorizgatnak, élvezik a nyár szabadságát.

Akik úgy érzik, nem tudják a szürke hétköznapokban igazán kiélvezni egy város előnyeit, mert elfoglaltak, sok idejüket elveszi a tanulás, a munka, vagy csak belefáradnak az elunalmasodott rutinba, azoknak igazán élvezetes ez az időszak, és nem is vágynak máshova.

A várost akarják egy más szemszögből, új jelmezben felfedezni.
Vannak azonban olyanok is, akik alig várják, hogy kimozduljanak a betondzsungelből. Mágnesként vonzza őket a természet egyszerre megnyugtató és vad szépsége, a csend…, valami egészen más, mint a megszokott. Így, míg egyesek fürdőbe járnak, embertömegeken hatolnak keresztül, addig ők festői tájakban gyönyörködnek, hangulatos kis falvak romantikus utcáit fedezik fel, és virágba borult, végtelen mezőkön ízlelhetik meg a szabadságot. És persze ki ne szeretne egyszer a csillagok alatt aludni? Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, épp úgy, mint egy jó vidéki táncmulatság vagy más összejövetel. Az ember elégedettsége talán akkor tetőzik, amikor már a helyi fogadós kiadós pörköltjén is túl van.

Akár a város, akár a vidék áll közelebb a szívünkhöz, mindkettőben megtalálhatjuk azt a részt, amelyik számunkra izgalmas, és kizökkent a monoton szokásokból. A nyár ezért különleges, ezért megunhatatlan. Minden nap egy esély, hogy újat éljünk meg, hogy élvezzük, ami körülvesz minket.

Gyurisa Gréta

Hirdetés