Együtt a gyerekek sportos életmódjáért

Több mint 600 iskolás egészséges életmódjához járultak hozzá az Együtt Gyermekeinkért jótékonysági futóverseny szervezői azokkal a sportszerekkel, amelyeket november 21-én adtak át Szentlőrinc és Királyegyháza iskoláiban. A két település önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében megrendezett sportprogram nevezési díjaiból befolyt összeget fordították sporteszközök vásárlására.

hirdetés

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint az idén ötödik születésnapját ünneplő Királyegyházi Cementgyár 2016. szeptember 16-án második alkalommal szervezték meg közösen az Együtt Gyermekeinkért jótékonysági futóversenyt. A kezdeményezés tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód, valamint a mozgás fontosságára. A szervezők ezen felül szerettek volna a két település iskolásainak sportos életmódjához is kézzelfogható segítséget nyújtani, sporteszközöket vásárolni a diákok számára. A futóverseny bevételéből vásárolt labdákat, tollaslabda készleteket, ugróköteleket a Királyegyházai Általános Iskola, a Szentlőrinci Általános Iskola és annak Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének tanulói vehették át.

– A közösségek összefogása, a szervezéshez felajánlott rengeteg önkéntes munka meghozta a gyümölcsét. Idén még a tavalyinál is többen jöttek el futni, így a nevezési díjakból származó összeg is megnőtt, 160 000 forintot fordíthattunk sportszervásárlásra. Hálásak vagyunk a szervezőknek, a közreműködőknek és a versenyzőknek is. Szeretnénk, ha ez a kezdeményezés tovább növekedne, és a jövőben is hozzájárulhatna az iskolák fejlesztéséhez és az egészséges életmód népszerűsítéséhez – összegzett Koltai Péter, a főszervező Szentlőrinc polgármestere.

lafarge - sportszer
Általános iskolákba kerültek a jótékonysági futóversenyen felajánlott sportszerek

– Idén már közel 340 részvevővel startolt el két távon a II. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza jótékonysági futóverseny a Királyegyházi Cementgyár parkolójából. Külön öröm, hogy nemcsak egy rendkívül színvonalas tömegsport-programon vehettek részt a környező települések iskolásai, hanem az iskolák sportszervásárlását is támogathattuk – tette hozzá Grim Ferenc, Királyegyháza polgármestere.

– A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi összeg két és félszerese folyt be nevezési díjakból, amit teljes egészében sportszerekre fordíthattunk, amelyeket a múlt héten át is adhattunk az iskoláknak. További sikerként értékeljük magát az együttműködést is, hiszen a Királyegyházi Cementgyár, Szentlőrinc és Királyegyháza önkormányzatai mellett a régió számos gazdasági szereplője állt a projekt mellé felajánlásokkal a gyerekek sportszeretetre nevelése érdekében – értékelte a programot Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. marketingkommunikációs vezetője. (x)