Halas Kaland a pécsi állatkertben!

Lenyűgöz az édesvizek és tengerek élővilága? Többet akarsz tudni a vízi világról, mint az átlag? Jelentkezz osztályoddal a Halas Kaland nevű vetélkedőre, ahol egy kalandos délutánt vagy egy budapesti kirándulást is nyerhettek!

hirdetés

A JPM Természettudományi Osztálya és a pécsi zoo egy igazán különleges vetélkedőt szervez általános iskolások számára! Minden olyan 6–7. évfolyamos, 4 fős pécsi vagy Pécs környéki iskolás csapat jelentkezését várják, akik szeretnének a tananyaghoz képest többet tudni a hazai édesvizek és a világ tengereinek élővilágáról.

A vetélkedőt két díjmentes levelezőforduló előzi meg, melyek közül az első egy múzeumpedagógus által (több turnusban) tartott tárlatvezetésre a JPM Természettudományi Osztályának „Karó közt a potyka” című vendégkiállításán, a második pedig egy állatkerti zoopedagógiai foglalkozásra épül. A döntő élővetélkedő december első hetében lesz, ahol a négyfős csapatok összemérhetik tudásukat! A levelezőfordulók letölthető feladatai a múzeum és az állatkert honlapján találhatóak!

Nyerj budapesti osztálykirándulást!

Az első csapat egynapos budapesti kirándulást nyer osztálya számára, melynek része a Magyar Mezőgazdasági Múzeum halászati kiállításának megtekintése és egy látogatás a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. (Utazás a MÁV múzeumi díjmentes csoportjegyével.) A második és harmadik helyezett csapatok és kísérőik a DDNPI Ős-Dráva Bemutatóközpontba és Zsályaliget Élményparkba nyernek belépőt. Utazás a múzeum, vagy a JPM múzeum kisbuszával. A dobogóra nem jutott csapatok sem maradnak jutalom nélkül: állatkert- és múzeumbelépőket, valamint tárgynyereményeket osztanak ki számukra a szervezők.

A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk október 7-re! Jelentkezni a jelentkezési lap elküldésével lehet, a termtudmuzeumpecs@gmail.com e-mail-címre!

Bővebb információért kattintsunk ide!

(x)