Miért kérjünk segítséget egy fejvadásztól?

Évről évre több száz embernek segítenek a fejvadászok abban, hogy az álláskereső ne csak egy új álláshoz jusson, hanem a számára legideálisabb kihívással találkozzon. A régióban kiemelkedő módon nyújt szakértő segítséget már 4. éve a Jobcapital. A kínálatukban a betanított munkáktól, a szakmunkán keresztül a szellemi, valamint felelős vezetői pozíciókig többféle kihívás is megtalálható. Valamennyi területen a téma specialistái állnak rendelkezésre, ha egy álláskereső a segítségüket kéri! (x)

A pécsi székhelyű cég szakemberei együttműködésben állnak a város és a régió legnagyobb foglalkoztatóival, közülük számos kizárólag a Jobcapitalt bízta meg a szükséges mennyiségű és minőségű munkatársi létszám felépítésével. Mindebből következően az álláskeresők vagy váltani szándékozók okkal gondolhatják, hogy a cég munkatársaival kiépített kapcsolatnak köszönhetően nagyobb előnnyel indulhatnak az áhított munka megpályázásában. Lássuk, miért.

Milyen gyakorlati segítségre számíthatunk, ha munkát keresünk vagy váltani szeretnénk?

Az álláskeresés egy szisztematikus folyamat, mely megkezdése előtt át kell gondolnunk, hogy mi az a tevékenység, melynek ellátása során hosszú távon is jól tudjuk érezni magunkat. Nem lehet cél, hogy csupán azért vállaljunk valahol munkát, mert oda vettek fel. Ilyen esetben csak idő kérdése, hogy mikor leszünk újra álláskeresők.

A megfelelő megoldáshoz vezető út kijelölésében a Jobcapital specialistái előre egyeztetett időpontban rendelkezésre állnak és igény szerint tanácsot adnak az állással kapcsolatban. Megtanítják a helyes önéletrajz és/vagy motivációs levél elkészítésének módját, bemutatják, hogyan kell viselkedni egy állásinterjún. Hasonló témákról egyébként a néhány perces videókat tartalmazó Jobcapital-vlogon is tudsz előzetesen tájékozódni IDE kattintva.

Mik a Jobcapital szakértőivel ápolt személyes kapcsolat valós előnyei?

Rengeteg idő és energia az interneten, újságokban és más médiumok segítségével kutatni az ideális álláslehetőség után. A Jobcapital munkatársai szakértőként ismerik a régió munkaerőpiacát, hiszen a munkáltatók igényeikkel egyre nagyobb arányban őket keresik. Az igények felmérése során megszerzett információk és a már meglévő tapasztalat alapján nagy hatékonysággal mutatnak rá arra, hogy az álláskereső, vagy váltani szándékozó milyen munkára lenne alkalmas. Ennek alapja, hogy a jelentkezőt kellő alapossággal felmérik a folyamat elején mind a szakmai, mind pedig szociális kompetenciái alapján.

Amennyiben azonnal nem tudnak releváns pozíciót ajánlani, úgy a későbbiekben a megfelelő lehetőség megérkezésekor felkeresik korábbi pályázójukat, és az aktuális munkalehetőség elnyeréséhez vezető úton a pályázóval együtt haladnak végig. A fentiek által jó esély mutatkozik arra, hogy ténylegesen személyre szabott munkakörben fogunk elhelyezkedni. A munkaviszony létrejöttét követően a Jobcapital munkatársai rendszeresen tartják a kapcsolatot a korábbi jelöltjükkel annak érdekében, hogy a munkáltató és a munkavállaló újonnan létrejött együttműködése a lehető legeredményesebb legyen.

Milyen munkalehetőségeket kínálnak? 

A Jobcapital elsősorban pécsi és a régióban jelenlévő partnerekkel dolgozik együtt. Emellett német nyelvterületen is kínálnak lehetőségeket. 2018-ban megnyílt budapesti irodájuk pedig a fővárosi és országos piacon történő hasonló színvonalú szakmai munka alapjait teremti meg. Ajánlataik jelentős része megtalálható a honlapjukon, a betanított és szakmunkákon, a mérnöki vagy IT-szektor lehetőségein keresztül egészen a közép-, vagy felsővezetői pozíciók is. A jelenleg aktuális állások IDE kattintva találhatók meg.