62 kilót fogyott a falu

Minden leadott kiló után két ezer forint jár – ezzel az eszement ötlettel fogyasztotta le faluját a baranyai Drávaszerdahely polgármestere. 124 ezer forintot osztottak szét, a győztes 12 kilót fogyott.

hirdetés

A drávaszerdahelyiek közül 21-en neveztek be a versenybe, mindenki fogyott, összesen 62 kilót adtak le az elmúlt hat hónapban. A pénteken tartott mérlegelés meglepetést okozott, nem maradt pénz a kasszában.

– Az utolsóknak nem tudtunk fizetni, mert kevés pénzt hoztunk. Nem számítottam arra, hogy ennyi kilót leadnak a nevezők, ezért meg is lepődtem, hogy nem volt elég 100 ezer forint, amit idehoztunk – monda Alpár György polgármester. – A verseny végére már nem a pénz motiválta őket, versenyen kívül egyre többen kezdték használni a falu fitnesztermét, amit a kocsmából alakítottunk ki, mert az csődbe ment. Jó látni, hogy még hetvenévesek is gyűrik a kondigépeket.

Az első helyezett 12 kilót adott le, 24 ezer forint ütötte a markát.

– Először nem vettem komolyan, az utolsó egy hónapban kezdtem edzeni és kevesebbet, egészségesebbet enni, így tudtam leadni a kilókat – mondta Varga András (42), aki feleségével és egy óriás pizzával ünnepeli meg a győzelmet.

Egy asszony lett a második 11 kilóval, Varga Andrea (38) fél éve heti egyszer edzett, így sikerült egy ennyit fogynia.

– Büszke vagyok magamra, fél éve nem álltam mérlegre, azt hittem kevesebb fog lemenni.

A faluban egyébként igazi jólét van, szinte minden ingyen van, köszönhető a falun áthaladó horvát-magyar földgázvezetéknek, ezért Drávaszerdahely benne van a 10 leggazdagabb falu között. Egy négy tagú család kasszájában évente 300 ezer forint marad, mert nem kell fizetni a szemétszállításért, a gyerekétkeztetésért, nincs adó és még ingyen wellness is jár a harkányi gyógyfürdőben.