23 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaA 15 éves pólós góllal mutatkozott be az élvonalban

A 15 éves pólós góllal mutatkozott be az élvonalban

A PVSK-Mecsek Füszért ugyan sima vereséget szenvedett az OSC-től, mégsem emiatt marad emlékezetes a szerda esti bajnoki.

Vannak olyan meccsek, amely előtt mindenki tisztában van azzal, hogy hacsak a feje tetejére nem áll a világ, nincs sansz a győzelemre. A PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdázóinak pont ilyen volt az OSC elleni derbi. A BL-ben szereplő, félelmetesen erős újbudaiak ellen még a legjobb keretével sem lenne esélye a Pécsnek – a szakmai stáb éppen ezért döntött úgy, hogy akkor jöjjenek a fiatalok, kóstoljanak csak bele egy élvonalbeli csörte légkörébe.

Öröm volt végignézni a PVSK névsorán, hiszen csak úgy hemzsegtek a fiatalok, nem mellesleg a pécsi fiatalok. Reisz Patrik, Kókai Szilárd, Holl Gábor, Tóth András és Imre Kolos is a pécsi utánpótlás neveltje – utóbbi három még javában az up-meccseken is pallérozódik, lévén egyik sem múlt még el 16 éves. A kapus Kecskeméti Manó, és az egyetem miatt Pécsre érkező így a Fradiból a PSN utánpótlásába „szerződő” Szabó Gergő is még éppen csak nagykorú. A pécsi kezdőcsapat átlag életkora alig haladta meg a 20 évet, de ha az OSC ellen vízbe ugrók mindegyikét nézzük, csupán 19,3 év volt az átlag.

Persze miért is csodálkozunk ezen? Hiszen hosszú évek óta arról szól a fáma, a cél a PVSK-nál ez. Idővel egyre több és több helyi fiatalt beépíteni. Persze nyilvánvaló, hogy bizonyos értelemben ez most egy különleges alkalom volt, mindenesetre az ifjoncok nem vallottak szégyent. Sőt! A még csupán 15 esztendős Imre Kolos, élete első OB I.-es felnőtt meccsén rögvest gólt is szerzett. A BL-ben szereplő OSC ellen. Kell ennél jobb bemutatkozás?

A bajnokit természetesen az OSC nyerte, meglehetősen simán, azonban ezt most aligha bánja, akár csak egy cseppet is Török Viktor, a PVSK vezetőedzője.

PVSK-Mecsek Füszért–Genesys OSC Újbuda 8-20 (2-4, 2-5, 2-5, 2-6)
Vízilabda-OB I. Pécs, 300 néző. V.: Ercse, Kovács.
PVSK-Mecsek Füszért: Kecskeméti – KOLOZSI 3, Reisz, Kókai 1, Tóth A., Némethy, DUBINÁK 2. Cs.: Holl 1, Szabó, Csorba, Imre 1, Bakos. Vezetőedző: Török Viktor.
Genesys OSC Újbuda: LÉVAI – ANGYAL 3, MANHERCZ K. 4, Salamon 2, Tóth M. 2, Vigvári 2, BURIÁN 2. Cs.: Várnai 2, Csacsovszky E. 1, DALA 2, Bundschuch, Illés, Aranyi, Bisztritsányi (k). Vezetőedző: Varga Dániel.

Fotó: PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő