6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportA Bánusz Tamással felálló magyar válogatott eddig hibátlan a sakkolimpián

A Bánusz Tamással felálló magyar válogatott eddig hibátlan a sakkolimpián

A mohácsi születésű, sok éven át pécsi színekben versenyző Bánusz Tamás is tagja a magyar csapatnak az Indiában zajló sakkolimpián. Válogatottunk eddig mindkét fordulót győzelemmel zárta.

Bánusz Tamás már nagyon régen várt arra, hogy tagja lehessen a sakkolimpián induló magyar válogatottnak. Erre minden bizonnyal már 2020-ban is meglett volna az esélye, azonban akkor a járványhelyzet miatt elmaradt az esemény. Végül két év csúszást és egy helyszínmódosítást követően – eredetileg Oroszország rendezte volna az eseményt, a háború miatt azonban elvették a jogot, így lett India a beugró – két napja elindulhatott az olimpia.

A nyílt férfi tornán rekordszámú nemzet válogatottja ül asztalhoz (188), a magyar csapat tagjaként Bánusz Tamás is. Mellette Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Gledura Benjámin és Kántor Gergely még a csapat tagja, de a szövetségi kapitány, Ács Péter is beszállhat, ha úgy alakul – a második fordulóban, Banglades ellen ez meg is történt.

A férficsapat az első körben Sri Lankát verte 3-1-re, míg Banglades ellen tükörsima, 4-0-s győzelmet aratott. Bánusz Tamás elsőre remizett, majd bangladesi riválisával szemben ő is hozta partiját. A 2611 élő ponttal rendelkező baranyai sakkozóval felálló magyar válogatott szeretne az első hat között végezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő