15 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaA BVSC-vel kezd a rájátszásban a PVSK

A BVSC-vel kezd a rájátszásban a PVSK

A PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es együttese 11 év után került ismét a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. Szombaton már kezdődik is az 5-8. helyekről döntő rájátszás.

Rég nem látott magasságokban van a PVSK vízilabdacsapata, hiszen sok-sok évnyi alsóházi szereplés után idén már biztosan a legjobb nyolc között fogja befejezni a bajnokságot, az alapszakaszt ugyanis ezen a helyen zárta Török Viktor együttese. Tegyük hozzá, majd egy évtizedes építkezés eredménye az idei siker, hiszen a pécsi utánpótlásnevelés mára az ország egyik legjobbjává vált. Ezt bizonyítja az is, hogy sok-sok fiatallal, mi több, pécsi fiatallal szerepel most nagyon jól a PVSK.

És az útnak még nincs vége, hiszen az 5-8. helyen zárt csapatok most kezdik meg a rájátszás. Az alapszakaszban 5. helyet megszerző BVSC épp a Péccsel, a 6. és 7. helyezett Honvéd és Szeged pedig egymás ellen küzd azért, hogy aztán a két párosítás győztese megmérkőzhessen az 5. helyért.

Az alapszakaszban egymás ellen szerzett pontokat a csapatok hozzák magukkal, a párharcokat pedig az a csapat  nyeri, amelyik először eléri a 7 pontot. A párharcok meccsein döntetlen nem lehet, ebben az esetben ötméteresekkel dől el, ki nyer.

A PVSK nem indul könnyű pozícióból, hiszen a BVSC-től egyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott a fővárosiakkal, így 4-1-ről indul a csata. Magyarán ha a BVSC az első meccsen nyer, máris megvan a 7 pontja – Török Viktor együttese tehát nem hibázhat.

A párharc első mérkőzése most szombaton lesz, 17 órai kezdettel Budapesten. Nem lesz egyszerű, azonban ha jönne a pécsi bravúr, a mindent eldöntő derbire már Pécsett kerülhetne sor a jövő héten.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő