26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaA címvédő otthonában kezdi a szezont az NKA

A címvédő otthonában kezdi a szezont az NKA

Az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata szombaton a bajnoki címvédő Falco vendégeként kezdi meg első élvonalbeli szezonját.

A remekeül sikerült előző szezon, a B csoportos bajnoki cím feljutást ért az NKA férfikosárlabda-csapatának, így a nyáron fel is volt adva a lecke az Akadémiának, hogy A csoportos szinten is versenyképes együtteset alakítson ki. Ezt a vezetés úgy képzelte el, hogy a tavalyi keret jelentős részét megtartotta (az alapemberek közül gyakorlatilag csak Nemanja Djordjevics távozott), és három bosnyák légióst igazolva vágott neki a nyári felkészülésnek. Az edzőmeccseken ugyan sok sikerélméyne nem volt az NKA-nak – legalábbis, amelyekrő beszámolt a klub –, az azonban világossá vált, hogy a három légiós leigazolásával jó lóra tettek. Milan Luzsajics, Ibrahim Durmo és Fahrudin Manjgafics az eddigi meccsekken a csapat pontjainak 60-70 százalékát szállították üzembiztosan, ezzel tehát nem lesz gond. Az más kérdés, hogy a három légiós elegendő lesz-e ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élvonal többi csapatával az NKA?

Ez majd menet közben kiderül, azon mindenesetre nem lepődnénk meg, ha a szezon közben még hozna egy-két külföldit az Akadémia. Ami a magyarokat illeti, Kovács Péter és Meleg Gergő számára egyáltalán nem lesz ismeretlen az élvonal, jó eséllyel mind a ketten húzóemberek lesznek a bajnoskágban, illetve Kerpel-Frónius Gáspár is belekóstolt már korábban az A csoport légkörébe. A többiek számára azonban újdonság lesz az első osztály, így minden bizonnyal időre lesz majd szükségük ahhoz, hogy felvegyék a megfelelő fordulatszámot.

Ahogyan a csapat edzője, Goran Tadics is most kell, hogy megismerkedjen a mezőnnyel. A szerb szakember a nyáron még úgy érkezett, hogy majd az Ivica Mavrenski vezette szakmai stáb munkáját segíti – mellesleg tanulhat is ezt-azt az NKA rutinos trénerétől. Azonban az élet mást diktált. Mavrenski súlyos egészségügyi problémája miatt már a felkészülés rajtján sem tudott játékosai mellett lenni, így az NKA vezetésének vészmegoldát kellett találnia. Így került a „vezető ülésbe” Tadics.

Akárhogy is, nagy pillanat előtt áll a klub, hiszen szombaton este, története első élvonalbeli bajnokiját játssza az NKA. Az ellenfél ráadásul a bajnoki címvédő Falco lesz, méghozzá Szombathelyen, azaz különösebb nyomás nélkül, felszabadultan léphetnek majd pályára Melegék.

Fotó: NKA Universitas Pécs

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő