15 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaA Debrecen ellen kezd itthon a PVSK-Füszért

A Debrecen ellen kezd itthon a PVSK-Füszért

Jelenleg a tabella hatodik helyén álló, az elmúlt szezonban nyolcadik helyén végző Debrecen együttesét fogadja a PVSK-Füszért február 17-én, 19 órától. Gyöngyösi András csapata ellen fontos lenne a pontszerzés, így minden szurkolóra szüksége lesz a pécsieknek.

A PVSK-Füszért hétvégi ellenfele a bajnoki pontvadászatban stabil középcsapatként a hatodik helyén szerepel 19 pontjával (6 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség). A nyolcadik helyen szereplő Szentes már kilenc ponttal le van maradva a Debrecen mögött, így szinte biztosra vehető helyük a rájátszásban.

Előrelépni kevés esélyük van, a hatodik hely megtartása mellett a play offra való készülés jegyében a csapatuk erősítését és összecsiszolását tűzték ki célként a tavaszi szezonra. Varga Tamás vezetésével – aki 28 góljával a góllövő listán is az előkelő negyedik helyen szerepe – szereplő csapattal nem lesz könnyű dolga a pécsieknek, nem beszélve arról, hogy a kaput a friss Európa-bajnok szerb Braniszlav Mitrovics védi.

Petik Attila együttese nincs könnyű helyzetben, főleg a tavaszi nyitófordulóban az OSC otthonában elszenvedett vereséget követően. A PVSK-Füszért jelenleg a tizedik a tabellán hét ponttal (2 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség), a Kaposvárral (11.) pontazonosságban, így mindenképpen pontot kellene szerezni, hogy a végjátékban még legyen esély a nyolc közé kerülésre.

A Pécs utoljára október 15-én tudott nyerni, akkor hazai közönség előtt 12-7-re verte a Szentest. Az utolsó pontot a rivális Kaposvár otthonában szerezte november 21-én (Kaposvár –Pécs 7-7), így ki vannak éhezve a fiúk és a szurkolók is a sikerre. A hazai oldalon Hangay Róbert 20 góljával a legeredményesebb, a szurkolók remélhetik, hogy pénteken gyarapítja góljainak számát.

A Debrecen ellen öt mérkőzést játszott a PVSK-Füszért gárdája, ezen 1 pécsi győzelem 1 döntetlen mellett 3 debreceni siker a mérleg.

Legutóbb október 14-én találkoztak a felek, idegenben15-4-re kapott ki a mecsekaljai gárda.

Október 14. Péntek
Debrecen – PVSK-Füszért 15-4 (5-0, 2-1, 4-2, 4-1)
Debrecen, 200 néző.
Debrecen: Mitrovic – Halek 1, Bugajcsuk 1, Varga T. 4, Misics 4, Windisch, Létay 2. Csere: Kistamás, Kárteszi, Hegedüs I. 2, Zoufal 1, Simon, Tóth Z., Szabó.
Vezetőedző: Gyöngyösi András.
PVSK-Füszért: Kozarski – Soós, Bóbis, Scholefield, O’Regan, Hoppál, Hangay 4. Csere: Takács J., Krizsán A., Árki, Müller, Katula.
Vezetőedző: Petik Attila.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő