11 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaA második félidőben bukta a négyes döntőt az NKA

A második félidőben bukta a négyes döntőt az NKA

A Magyar Kupa negyeddöntőjében hazai pályán szenvedett vereséget az NKA Univeristas Pécs női kosárlabdacsapata, így nem küzdhet tovább az érmekért.

Egy hazai győzelem hiányzott a Vasas ellen ahhoz az NKA-nak, hogy készülhessen a Magyar Kupa final fourjára, és az első félidő, főleg az első negyed után erre minden esélye meg is volt Jovan Gorec együttesének. Weningerék ugyanis jól kezdtek, az első tíz percben kilenc pontos előnyt hoztak össze. Igaz, hogy a második negyed már a Vasasé volt, de a nagyszünetre így is marad egy kicsi a Pécs fórjából.

A második félidőban azonban a Vasas Akadémia támadásban megoldhatatlan feladat elé állította az NKA-t. Bár egy idei pontszerzés terén tartani tudta a lépést a hazai együttes, Wallace és Tadics alaposan kitett magáért, a záró felvonásra azonban már elkezdtek kimaradni a pécsi dobások. Ennek pedig végül 11 pontos vereség lett a vége, nem jutott tehát a legjobb négy közé a Pécs.

NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia 75-86 (23-14, 12-20, 26-27, 14-25)
Kosárlabda-Magyar Kupa, negyeddöntő, Pécs, 400 néző.
NKA Universitas Pécs: Laczkó, WALLACE 15/9, M. Williams 1, Mérész 1, P. Williams 6. Cs.: Kiss 11, TADICS 17/6, Weninger 5, Olawuyi 1, Simon. Vezetőedző: Jovan Gorec.
Vasas Akadémia: Taylor 10/3, Tóth 6/3, ALLEN 19/3, Jáhni 3, BUDÁCSIK 21/6. Cs.: Szerencsés, Boros 5, Salamon 4, MADÁR 13, Gellei 5. Vezetőedző: Milos Pavlovics.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő