A Verseny utcában, a volt Bőrgyár-pályán épülhet fel a PMFC új stadionja

Kispályás foci a volt Bőrgyár-pályán néhány évvel ezelőtt

Persze, ha a kormányzat, illetve Orbán Viktor tényleg megdobja a másodosztályba most feljutó PMFC-t egy új létesítménnyel.

hirdetés
Uránia Mozi

A Fidesz-közeli Pécsi Újság írta meg Hargitai Jánosra hivatkozva, hogy Orbán Viktor kormányfő  „pozitív választ adott” a baranyai fideszes képviselő új pécsi stadionnal kapcsolatos felvetésére.

Úgy néz ki, hogy a PMFC végre feljuthat az NB II-be, ennek jogi és egyéb nehézségeiről ebben a cikkünkben írtunk:

Jog, tulaj, pénz – Hogyan lehet NB II-es a PMFC?

A Stadion utcai stadion ugyanakkor nem alkalmas sem első-, sem másodosztályú meccsek rendezésére, bár úgy tudjuk, a labdarúgó-szövetség nem fog akadályt gördíteni az elé, hogy a csapat egy ideig még ott játsszon. Hosszú távon viszont nyilván meg kellene oldani a problémát, és mivel Magyarországon a futball nem üzlet, hanem valami más, nálunk kizárólag az állam segítségével épülnek stadionok. Az új pécsi arénáról is a kormány, ne kerteljünk, Orbán Viktor, a magyar labdarúgás legmeghatározóbb személyisége fog dönteni.

Városházi forrásaink szerint a legtöbb helyi érintett a Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepet, azaz a volt Bőrgyár-pályát tartja alkalmasnak a stadionépítésre. Toller László polgármestersége idején is Verseny utcai helyszín merült fel, mégpedig a PVSK sporttelepe. Ott azonban egy másik fejlesztés indult meg nemrég, a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátó épülhet fel a közeljövőben.

A Várkői egyébként az önkormányzat tulajdona, a PSN Zrt. kezelésében van. Egy füves és néhány salakos pálya, öltözők, valamint egy ipari műemlék fedett, fa lelátó találhatók a területen.