6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportExtrémBicsák Bence újabb nagy lépése az olimpia felé

Bicsák Bence újabb nagy lépése az olimpia felé

A PSN Zrt. Sportiskola triatlonosa, Bicsák Bence újabb nagy lépést tett az olimpiai kvalifikáció felé vezető úton, a világbajnoki sorozat bermudai futamán a hetedik helyen végzett és újabb pontokkal került közelebb a kvótához.

A pécsi sportoló ezzel az eredménnyel tizenkettedik helyen áll a kvalifikációs listán, a világbajnoki sorozat ranglistáján pedig többek között megelőzve a kétszeres olimpiai ezüstérmest is a tizenegyedik pozíciót foglalja el. A bermudai megmérettetésen ismét klasszis futásával sikerült olyan eredményt elérnie, amellyel a legjobb magyarként ért célba, ráadásul ez immár a harmadik top 10-es helyezése a világbajnoki sorozatban, ami még egyszer sem sikerült korábban magyar triatlonosnak.

– Tudtam, hogy nem ez lesz életem legkönnyebb napja, de amit a versenyen átéltem, arra nehéz lett volna előzetesen felkészítenem magam. Nagyon kemény bringapályát jelöltek ki a szervezők, a 20 százalékos emelkedőre sokat készültem külön, ráadásul tízszer kellett felmenni rá, utólag viszont az is kiderült, hogy messze az volt a versenyem legkönnyebb része. Nagyon örültem az eredménynek, ez már a harmadik top 10-em WTS-en, ráadásul mind a hármat olimpiai távon szereztem. Nagyon jó érzés volt ismét a legjobbakkal ott lenni a célban, majd doppingvizsgálaton az ötszörös világbajnok triatlonos legenda mellett ülni, beszélgetni vele, az ilyen élmények igazán felejthetetlenek – fogalmazott Bicsák Bence.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő