15 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaBravúr az Atom ellen

Bravúr az Atom ellen

Végig vezetve győzte le a Pécsi VSK-PANNONPOWER a tabella éllovasát!

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Atomerőmű SE 87-83 (27-21, 18-15 27-19, 15-28)
NB I. A-csoport, alapszakasz. Pécs. V.: Pálla, Szabó G., Németh
Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 16/3, Csabay 13/9, Kovács P. 17/6, Budimir 16/9, Sarlija 9. Csere: Bödör -, Nagy 6, Halász 5, Bíró 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Czigler László.
Atomerőmű SE: Kovács Á. 14/6, McGruder 24/6, Körtélyesi 2, Szabó Zs. 7/3, Tóth Á. 11. Csere: Illés -, Kerpel-Fronius 7/3, Eilingsfeld 10/3, Jones 8, Antóni -. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Schmidt Béla, Morgen Frigyes

A Panthers saját tudósítása, a csapat hivatalos weboldaláról:

„Sérülések rövidítették a vendégek kispadját, három kimaradó játékosa is volt a Paksnak, Vaughn, Baki és Medve sem vállalta a játékot. Ellenfelünk így is bivalyerős volt, panaszra mégsem volt okunk a mérkőzés kezdetén, Budimir és Csabay is triplával mutatkozott be. 11-6-nál határozott úgy Dzunics Braniszlav, hogy időt kér, nem csak cserékkel próbálja ráncba szedni csapata játékát. Kovács Péter egy lendületes zsákolással jelezte, ma nem állíthatja meg senki a csapatunkat! Az ötödik percre pedig már azzal is büszkélkedhettünk, a kezdőből már mindenki neve mellett szerepelt pont, nem úgy, mint ellen felünknél, ahol csak McGruder és Tóth Ádám volt eredményes. Több alakalommal is 9 volt már a különbség, de a bűvös tízes határt csak nem tudtuk átlépni. Amikor a hibáinkat kihasználva kezdett zárkózni az ASE, Csirke Ferenc is élt az időkérési lehetőséggel, de a támadásunk ismét nem zárult kosárral. 19-17-nél Halász szerzett labdáinak köszönhetően sikerült megállítani a paksi rohamot és a negyed végére 27-21-re ismét megléptünk.

Kiegyenlített csatát hozott a folytatás, néhány kimaradó tripla nehezítette a helyzetünket, majd a támadólepattanók visszaszerzésével magunk javára tudtuk fordítani a kimaradó helyzeteket is. Paksi időkérés után érkezett is vissza Tóth Ádám a palánk, rögvest két sikeres közelivel gazdagodott a vendég gárda. Nelson és Budimir összjátékával 41-30-ra módosult az állás a második negyed derekán, de rövid időn belül visszakerült tízen belülre az ASE. A félidő utolsó perceire dominánssá vált a védekezés, de a kosárszerzésért a pálya mindkét oldalán meg kellett szenvedni. A labdabirtoklás és a pontok összege a kosárlabdában nem mindig függ össze jelen esetben azonban mindkét mutató hazai oldalon volt magasabb, persze a lényeg a pontokban rejlett: 45-36-ra vezettünk.

Csabay kosarával ismét 11 lett közte, Sarlija pedig a túloldalon akadályozta meg hatékonyan, hogy Tóth Ádám szépítsen. Kovács és Nelson hármasai a közönséget is feltüzelték. Kovács tűzön-vízen át hajtott, hogy megőrizze csapatunk a tízpontos előnyt, ezt egy ütközés során Kerpel-Fronius is bánta. Eilingsfeld triplájával, de Csabay Ádám 3 másodperc alatt 5 pontot tett a közösbe, így hangrobbanás közepette a feledés homályába veszett a paksi kosár. Budimir is bevágott egy távolit, zakatolt a Vasút. De még a hangerőt is lehetett növelni, ezt Bíró Olivér utolsó másodperces hármasa bizonyította.

72-55-ről futottunk neki a záró felvonásnak, jó lendülettel, feltüzelve, de mégsem örülhettünk előre, hiszen a Paks múlt héten is a hazai pályán játszó Kecskemét ellen is fájó csattanóval zárta a meccset. Budimir újabb triplája mindenesetre megnyugtató volt… A folytatásban azonban Jones vonta magára a figyelmet, Csirke Ferenc nem is várt az időkéréssel! Kovács Ákos adott óriási lendületet a vendégeknek, akik az irányító szerzett labdái és kosarai révén 81-72-re zárkóztak. Elkerülték a gyűrűt a pécsi dobások, így 3 perccel a vége előtt már igen forró volt a pite… Aztán jött az utasítás a kispadról: „csip-csip Marino”, és a labda már a gyűrűt bélelte (84-74). Eilingsfeld és Kovács hozta a pontokat a vendégeknek, a védekezésük pedig áttörhetetlennek tűnt – 51 másodperc körömrágás következett. 84-81-nél érkezett Halász, aki egy büntetővel és egy szerzett labdához vezető védekezéssel ismét lendített a szekéren, Nelson pedig végigdübörgött az elcsent labdával, és egy erős ziccerrel 87-81-re szépítette az eredményt. McGruder dobása és kihagyott bónusz büntetője után 8 másodperc maradt. Tartottuk a labdát, legyőztük a listavezetőt!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő