12 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaBrazília továbbjutott a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe

Brazília továbbjutott a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe

Mexikó búcsúzik az oroszországi focivébétől, miután Brazília Neymar és Roberto Firmino találataival 2-0-ra legyőzte a hétfő délutáni rangadón. 

A mexikói csapat egészen a jétékidő 25. percégi uralta a pályát, több helyzetük is volt. Aztán Brazília is magához tért, az első gólig viszont az 51. percig várni kellett. Ekkor Neymar becsúszva az üres kapuba kotorta a labdát.

Az óriási iramú mérkőzésen a lövések, cselek és ütközések tengerében egy gyöngyszemre bukkanhatott az, akit a védőjáték sem hagy hidegen, írta az M4 Sport. Az első félidőben a mexikóiak jobbhátvédje, Edson Álvarez ugyanis egészen briliáns szerelést mutatott be. Becsúszva szerelte a brazilok szupersztárját, Neymart. Méghozzá olyan tökéletes ütemben, hogy az amúgy rengeteget színészkedő támadónak esélye sem volt eljátszani, hogy bántották. Persze ezt később bepótolta a brazil klasszis, a 71. percben a mexikói Miguel Layun véletlenül rálépett a bokájára. A brazil támadó ezt követően olyan bukfencezésbe kezdett, mint aki legalábbis kettős lábtörést szenvedett.

A 88. percben a brazilok végleg lezárták a meccset. Neymar tört kapura balról, rápöckölte a labdát, de a spárgázó mexikói kapus, Ochoa védeni tudott, a hosszún azonban érkezett a becserélt Roberto Firmino, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő