16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapPécs AktuálBrutális büntetést kapott a Pécs

Brutális büntetést kapott a Pécs

Bár az MLSZ intézkedései állítólag – vagyis vélhetően – a nézőket szolgálják, egyre kevesebb a szurkoló meccseken. Az MLSZ azonban jobbnak látja, ha büntetgeti a csapatokat. A pécsi Pölöskey megsérthette a bírót, ezért 3 meccsre eltiltották. Döbbenet.

A múlt pénteki, Budapest Honvéd otthonában 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen két pécsi labdarúgót, Danijel Romicot a 75., Pölöskey Pétert a 90. percben állította ki a játékvezető piros lappal.

A PMFC.hu szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szeptember 30-i ülésén tárgyalta a kiállított futballisták ügyét. Danijel Romic 1, Pölöskey Péter pedig 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésünkre kapott eltiltást.

Vagyis a szezonban eddig mind a kilenc élvonalbeli találkozónkat kezdőként végigjátszó hátvéd kénytelen lesz kihagyni a szombati Videoton FC elleni hazai rangadót. Míg az NB I idei kiírásában idáig ötször kezdő és négyszer csereként pályára lépő, ezalatt két gólt jegyző támadónk, Pölöskey Péter, nem játszhat a Videoton FC, idegenben a Ferencváros, és október végén a Lombard Pápa elleni hazai élvonalbeli összecsapáson.

A Pölöskey Péter ügyében hozott súlyos döntés indoklását változtatás nélkül közöljük:

„Pölöskei Péter (Pécs) 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, ezért a játékvezető kiállította. A játékos levonulás közben tovább reklamált. A vétség büntetésének minimuma 3 mérkőzéstől eltiltás – írja az mlsz.hu.

Ehhez csak annyit, hogy Pölöskey senkit nem ütött meg, nem rúgott le, nem bántott, mindössze – egyébként jogosan – reklamált, bár csúnya szavakkal. Nyilván „érdemes” ezért 3 meccsre száműzni a vétkest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő