7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportBundabotrány: Poleksicet és Mészárost eltiltották

Bundabotrány: Poleksicet és Mészárost eltiltották

Mészáros Norbertet 2011 végéig, míg Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága első fokon, miután a testület szerint a bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen két játékosa nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. A klub közleményében az olvasható, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága csütörtökön Nyonban hallgatta meg a két játékost, akik egyaránt fellebbeznek a döntés ellen. A montenegrói kapust 10, míg a magyar védőt 7 ezer eurós büntetéssel is sújtották az eltiltás mellett.

A DVSC állásfoglalásában kiemeli, hogy Poleksic mindkét nemzetközi találkozó kapcsán elhárította a megkereséseket, továbbá a vizsgálat megállapította, hogy a mérkőzéseken nem valósult meg bunda, illetve Mészáros semmilyen megkeresést nem ismert el az esetében felmerült egy összecsapást illetően.

Vukasin Poleksic arra hivatkozik fellebbezésében, hogy a kísérletet elhárította, továbbá bizonyítottan nem történt semmiféle fogadási csalás. Mészáros Norbert azt kívánja igazolni a fellebbviteli eljárásban, hogy egyáltalán nem került kapcsolatba semmiféle mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel.

A klub vezetői az üggyel kapcsolatban annyit mondtak, hogy minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a játékosok másodfokon elérjék büntetésük enyhítését, illetve törlését.

A két játékos jogi képviselője elmondta: az eljárás során megállapítható volt, hogy a DVSC-TEVA egyetlen mérkőzésével kapcsolatosan sem valósult meg vesztegetés, fogadási csalás, vagy a mérkőzés befolyásolása, amelyet többek között az UEFA nemzetközi fogadási monitoring rendszere is igazolt – zárul a klub és a játékosok hivatalos közleménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő