Beolvastak Matyinak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valótlannak és alaptalannak nevezte, egyszersmind határozottan visszautasította Matyi Dezsőnek, a Pécsi MFC profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának vádjait.

hirdetés

Az MLSZ közleményében úgy fogalmazott, hogy megalapozatlan, tények nélküli Matyi Dezső részéről a vádaskodás az MLSZ elnökével szemben, s a dokumentumban súlyos hibának minősítette “a privát szféra és a labdarúgás összemosását, legyen szó akár képtelen vádaskodásról, akár klubfinanszírozásról”.

“A PMFC Sport Kft. tulajdonosának nem másokban kellene felelőst keresnie a kialakult helyzet miatt, hanem saját szerepét kellene tisztáznia először, és feltennie a kérdést, hogy teljes felelősséggel irányította-e a klubot az előző közel hét évben” – olvasható a közleményben, amely szerint “az elmúlt időszak eseményeit vizsgálva hiteltelennek tűnik az állítása, miszerint ő maga tudja a megoldást a PMFC megmentésére – ha ez a megállapítása reális lenne, nem kellett volna decemberben kihátrálnia a klub mögül”.

A szövetség szerint elrugaszkodott a valóságtól
A szövetség szerint elrugaszkodott a valóságtól

A szövetségnek nem dolga egyetlen klub megmentése sem, sőt az MLSZ részéről hiba lenne ilyen módon beavatkozni bármely klub működésébe – rögzítette az MLSZ, amely saját feladatának azt tekinti, hogy “átlátható, tiszta, versenysemleges szabályozással rendelkező bajnokságot működtessen, amelyben minden felelősen gazdálkodó sportszervezet azonos eséllyel vehet részt”.

Az MLSZ álláspontja szerint Matyi Dezső valótlanságokat és képtelenségeket tartalmazó megszólalása érthetetlen, cél nélküli, és megkérdőjelezi, hogy képes-e reálisan értékelni a helyzetet, amit saját maga idézett elő.

Matyi Dezső a pécsi klub székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: “tavaly Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank egész pályás letámadást indított” az ő érdekeltségébe tartozó Alexandra cégcsoport ellen, mivel szerinte Csányi Sándor meg akarta szerezni az ő üzleti érdekeltségeit. Közölte: megtalálja a megoldást a pécsi labdarúgás helyzetére, a csapat befejezi a bajnokságot az élvonalban, és jövőre is az NB I-ben fog indulni. Hozzátette, nem biztos abban, hogy az önkormányzat képes lenne erre a feladatra. Ezzel szóban is megerősítette, amit korábban nyílt levélben közölt, azaz, hogy nem kér a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek a PMFC Sport Kft. többségi tulajdonának megvásárlására tett ajánlatából.

A pécsi önkormányzat szerdán úgy reagált, hogy továbbra is él vételi ajánlata a pécsi élvonalbeli futballklubot működtető gazdasági társaság megvételével kapcsolatban. A polgármesteri kabinetiroda MTI-hez eljuttatott közleményben jelezte: Matyi Dezső zavaros mondatait nem kívánják értékelni, ugyanakkor az önkormányzat a pécsi futball hagyományának megóvása érdekében a korábban tett “tisztes vételi ajánlatot” fenntartja. Ez – tették hozzá – a PMFC teljes lejárt és még le nem járt adósságának átvállalását is magában foglalja.

Páva Zsolt polgármester január közepén jelentette be: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására, valamint átvállalja a cég több százmillió forintra rúgó tartozásait. Matyi Dezső az egyeurós ajánlatot nyílt levélben utasította vissza. Ezt megelőzően a klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást.

A PMFC 17 forduló után 25 pontjával a hetedik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik.

 • Hires Béla hiresbela@t-online.hu,

  Matyi Dezsőnek üzenem (nem először) hogy a Stadlernek is addíg volt békéje, míg be nem szállt a magyar labdarúgásba… azóta, ki-be jár a sittről…

 • re Tanu

  CSAKAMUNKÁS!!!! BÍZUNK BENNED DEZSŐ!!!! 2014.02.15 at 12:54

  De ostoba vagy öregem, már ne is haragudj.
  Ha beletenné a pénzét, nem állna csőd szélén több százmilliós adóssággal a csapat.
  Matyinak meg április 6-a után legfeljebb csak akkor lesz több pénze, ha visszajön a régi-új rezsim és jó elvtársként újra kitömi a zsebeit. Azt meg ugye jobb helyeken korrupciónak hívják..

 • Szekeres András

  Na jól meghányták a Fradikát!Hajrá Pécs!

 • CSAKAMUNKÁS!!!! BÍZUNK BENNED DEZSŐ!!!!

  csányi csicskáit is ki kell vágni innen

  április 6

 • CSAKAMUNKÁS!!!! BÍZUNK BENNED DEZSŐ!!!!

  CSAKAMUNKÁS!!!

  TUDJUK KI AKARJA A CSAPAT JAVÁT!!
  aki 7 éve finanszírozza
  nem aki csak pofázik

 • 1-8

  a magyar nemzet sportrovata szerint is etikátlan, hogy az OTP vezér az MLSZ mögé bújva támadja a pécsi üzletembert
  az MLSZ-t Matyi nem támadta

  *****házi itt mindenki aki nem a csapat érdekét nézik

  Csányi haverjait, csicskáit április 6-án ki kell söpörni
  aztán ősszel az önkormányzatból is

 • Névtelen

  egy órája még itt volt a véleményem ….érdekes…ha valaki máshogy látja eltűnik….árkán

 • árkán

  pöfázás az van…Matyi üzletember. Tudta mibe fektet bele…övé a cég,övé a felelősség.Decemberben kiszállt a finanszírozásból.nincs több pénz…Világítsák át a céget… lásson mindenki tisztán és utána legyen aki megveszi a FELADATOT….Zalaegerszegen hasonló a helyzet. Ott az önkormányzat és a tulaj,mivel belátta,hogy nem megy tovább egyedül megegyezett.1920 ft-ért az önkormi megvette a céget minden tartozásával együtt. Itt Matyi Úr semmire ser hajlandó…Ha annyira makula a faszi….miért nem száll ki tisztán????A döntést…a kiszállásról Ő hozta meg…Amit tett eddig tisztelendő,de eddig is Ő hozta meg a döntéseit mindenről….Most is….A baj,hogy kivérezteti a klubbot…Eladta Dibuszt,Grumicset,és vannak játékosok,akikre szintén van vevő….időhúzás minden,,,amíg lehet minden pénzt kiszed…azt viszlát kispofáim….Az egészt színjáték…Matyi becsődölt minden téren….Van ilyen csak kár,hogy magával rántana mindent,ami valójában már nem az övé,mert kiszállna állítólag belőle….Az egy euró itt se annyi,hanem minden tartozás kifizetése a város részéről…miért is kevés ez????.ha Matyi nrm akarja tovább a játékszert…
  Egyébként…a gáz az….vajon miért zárt el minden iratot….,ha el akarja adni a dolgot a vevőnek tudnia kell mit vesz….Oda kéne állni mindenki elé és azt mondani….Elkúrtam faszikáim…de az enyémet tettem bele…itt és ne továbbbbbbb….nem játszani a mártírt…nagyot csalódtam Matyiban,azt hittem komoly üzletember…de belátni, csak egy szatócs…

 • Mousqetaire

  Nem érdemes finoman fogalmazni, de csúnyán se. 🙂 Az MLSZ is és Csányi húzzanak oda, Magyarország is, részemről én távol maradok a tavaszi választásoktól, az egésztől. Nagyon unom már a hülyeséget, ébresztő, beszélek nyelveket, akkor meg minek az egész. Szüntelen megy a hülyeség, esélytelen. Azt hiszem lépek, nincs értelme, hiába mondták szüleim, itt soha semmi nem fog változni. Erkölcstelen banda, párttól függetlenül, én nem ilyen jövőt képzelek a gyermekeimnek,

 • Arc

  Inkább a politika akarja tönkre tenni!

 • öregpécsi

  Na most akkor miről beszélünk?
  Bp.-en 300misi hat klubnak egyenként-Vasas NB.II-es-,vidéken semmi?

  “A szövetségnek nem dolga egyetlen klub megmentése sem, sőt az MLSZ részéről hiba lenne ilyen módon beavatkozni bármely klub működésébe – rögzítette az MLSZ, amely saját feladatának azt tekinti, hogy “átlátható, tiszta, versenysemleges szabályozással rendelkező bajnokságot működtessen, amelyben minden felelősen gazdálkodó sportszervezet azonos eséllyel vehet részt”.
  Az sok idóta,vén faszt,akit ki sem lehet robbantani a székéből 30éve,mert oda van láncolva.Csak annyit,hogy az 1:8 mindezt igazolja,Pintér A.pedig alkalmatlan a kapitányságra.

  Amúgy meg hol van a Simicskó úr által megigért 900misi?Most már miért csak alig a fele???
  Ki,kik kapják a különbözetet?
  Talán Hoppál úr erről is mesélhetne,és nem csak a hülye szöveget olvasná fel,ami a rezsicsökkentésről,az elmúlt nyolcről,és egyéb viziókról szól,hogy “jobban élünk,az ország jobban teljesít”

 • Taylor

  Nem irigylem Dezsőt! Egy személyben többet tett a Pécsi fociért,mint bárki,amit soha nem értettem,mert,ha kétszer annyi pénzem lenne,mint neki,akkor sem dobálnám ilyen feneketlen kútba!!! Sajnos az oligarchák szemet vetettek az érdekeltségeire és félő,hogy ebben a csatában alul marad! 🙁

 • Szekeres András

  Na a nyócegyután mennyi erkölcsi alapja van ennek?Csatlakozom Lázár Úr véleményéhez ,ugye nem kell idéznem?Aki meg közszereplő az tűrjön, erről bírósági papírja is van már Csányi Úrnak!Vagy tévednék?

 • szégyen

  Milyen semlegességről beszél MLSZ?Klubok tömkelegének elengedte a tartozásait csak a Pécsnek nem.Milliáérdokat rakatnak bele nekik kedves klubokba…ez a semlegesség?

 • 1-8

  mit meg nem engednek maguknak ezek a közpénzhuszárok

  mennyi pénzt tettek ők a saját zsebükből a pécsi fociba vagy magyar fociba??
  semmit mert csak felveszik a fizut
  ezek után van pofájuk Dezső 7 évét cikizni
  1-8 huszárok!!
  ha ez németországban történik ott mindenki lemond a sértődös elnökséggel az élen

  nézzetek először magatokba
  fától az erdőt?
  vagy azt se?

  “A PMFC Sport Kft. tulajdonosának nem másokban kellene felelőst keresnie a kialakult helyzet miatt, hanem saját szerepét kellene tisztáznia először, és feltennie a kérdést, hogy teljes felelősséggel irányította-e a klubot az előző közel hét évben. “

 • hülye mlsz

  nagy a pofa
  nulla teljesítmény
  dedos az öreg

 • Pécsi

  Mi mást is tehettek volna, hiszen Csányi az MLSz elnöke. Én minden esetre drukkolok Matyinak.

 • szarhazi mlsz

  Semmit nem tesz csak nyulja a penzt