15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaErőn felül teljesített a PEAC

Erőn felül teljesített a PEAC

PEAC-Pécs

Szép félévet zárt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, két nemzetközi sorozatban is olyan messzire jutott, amilyenre nem sokan számítottak – jelentették be sajtótájékoztatón.

Az Európa-kupában bemutatkozó együttes továbbjutott a csoportjából, amire a három magyar résztvevő közül még a Diósgyőr volt képes (a PINKK-Pécsi 424 búcsúzott ebben a szakaszban), s a nyolcaddöntőben megmérkőzhetett a címvédővel. A világsztárokkal, amerikai válogatottakkal teletűzdelt Dinamo Moszkva túl nagy falatnak bizonyult, a párharc mindkét mérkőzését megnyerte – így a pécsieknek itt befejeződött ez a sorozat, amelyből nagyon sokat profitáltak.

Szintén nagyon sikeresen vette az akadályokat Zseljko Djokics együttese a Közép-európai Ligában. A szakvezető is többször megemlítette, kevesen gondolták volna, hogy a mindössze másfél éve építkező PEAC-Pécs ott lesz a legjobb négy között – márpedig így történt. A magyar, szlovák és egy horvát csapatot felvonultató bajnokságban a pécsieket csak az Euroligában szereplő Kassa és a Sopron tudta megelőzni, a szintén a legerősebb sorozatban játszó Novi Zagreb már mögöttük végzett, csakúgy, mint a Miskolc és a PINKK-Pécsi 424. Mindez azt jelenti, hogy Nagy-Bujdosó Nóra és társai számára akad még egy szép, és elég nehéznek ígérkező feladat: márciusban a négyes döntőben, vagyis a Final Fourban kell helytállniuk, ahol az elődöntőben épp a honi riválissal, a Sopronnal csapnak össze. Arról egyelőre nem született döntés, hogy hol lesz a Final Four, melyik csapat lesz a házigazda – a PEAC-Pécs vezetőség fontolgatja, hogy megpályázza a rendezést, és Pécsre hozza a döntőt.

Zseljko Djokics együttese számára a folytatásban természetesen ott van még a magyar bajnokság, amelyben a legjobb négy közé kerülést célozta meg a szezon előtt a vezetőség. Miután a PEAC-Pécs az első helyről kezdi a középszakaszt, ami nagy bravúr, jó esélye van arra, hogy elérje a megfogalmazott célt – sőt, esetleg túl is szárnyalja. A Magyar Kupában a Final Eightben, vagyis a legjobb nyolc csapat számára rendezett döntőben érdekeltek Raksányiék, akiknek ha kedvező lesz a sorsolásuk, eljuthatnak a fináléig is. És ha már ott vannak, bármelyik ellenféllel szemben jó esélyük lenne a végső sikerre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő