23 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaErőt demonstrált a PVSK a TF ellen

Erőt demonstrált a PVSK a TF ellen

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata 122 pontig jutott hazai pályán, minden pécsi játákos kivette a részét a TF elleni sikerből.

A PVSK-Veolia az előző szezonban nagyon szeretett volna visszajutni az élvonalba, azonban mint ismert, egy végletekig kiélezett fináléban az NKA harcolta ki az A csoportos tagságot. Ezek után a Panthers a nyáron alaposan átalakította keretét, és bár nevek alapján úgy tűnt, mintha valamelyest gyengült volna Szrecsko Szekulovics gárdája, az eddigi eredmények nem ebbe az irányba mutatnak.

A Panthers az első körben a nagy riválisnak tartott Cegléd otthonában aratott tükörsima győzelmet, majd a DEAC U23 ellen ugyan akadt egy gyengén sikerült negyed, végül ott is 26 ponttal diadalmaskodott a Pécs. Így jött a harmadik kör, és a TF elleni hazai derbi. És ezen a meccsen már egyetlen pillanatra sem hagyott kétséget afelől a PVSK, hogy bizony ebben a szezonban is a feljutásért száll ringbe.

A Párducok negyedről negyedre növelték előnyüket a TF-Budapest ellen, ráadásul úgy, hogy az ipari mennyiségű dobott ponttból végül minden egyes hazai játékos kivette a részét. A félidőben már 18 ponttal vezettek Antóniék, de az igazi daráló csak a nagyszünet után indult be. A harmadik negyedben 36, a záró tíz percben pedig 32 pontott ontott magából a PVSK, amely így végül 122-ig jutott, ez pedig 41 pontos győzelmet ereményezett. A pécsi keretből 8 játékos is megdobta legalább a tíz pontot, de a fiatalként az utolsó játékrészben pályára lépő Harka is nagyon szép dolgokat mutatott.

– Nagyon büszke vagyok a fiúkra, ez igazi csapatmunka volt – értékelt a győzelem után a pécsiek vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics. – Az első félidőben volt mit kritizálni, sok volt az eladott labda, viszont jól védekeztünk. Összességében minden pozíción jók voltunk, mindenki kapott lehetőséget és élt is vele. Nagyon örülök, gratulálok a csapatomnak!

A PVSK-Veolia így három kör után három győzelemmel vezeti a tabellát.

PVSK-Veolia–TF-Budapest 122-81 (26-15, 28-21, 36-25, 32-20)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 3. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 200 néző.
PVSK-Veolia: MICSOVICS 13/3, Németh A. 4, Molnár 12/3, BÍRÓ O. 11/3, Horti 11. Cs.: HALÁSZ 15, PLÉZER 20/12, Mokánszki 10/6, ANTÓNI 14/6, Radó 7, Frank 3, Harka 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
TF-Budapest: Szanyi 13/3, Simon B. 4, KAROSI 13/9, KELENFÖLDI 17/6, Anda 14. Cs.: Dancsecs 5, Szántó 7, Tömösváry 3, Habel, Lőrincze 3/3, Vargovics 2.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő