16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldEsélye sem volt a magyar válogatottnak Anglia ellen

Esélye sem volt a magyar válogatottnak Anglia ellen

Nem játszott jól a magyar válogatott az Anglia elleni világbajnoki selejtezőn, amelynek végén súlyos, négygólos vereséget szenvedett Marco Rossi együttese.

Bár hosszú idő után visszatérhetett a magyar válogatottban a Leipzig fiatal kiválósága, Szoboszlai Dominik, mégis hamar rá kellett jönnie mindenkinek, hogy bizony támadójátékkal lehetnek majd bajok. Az ok pedig roppant egyszerű volt: Nagy Ádám eltiltás miatt nem játszhatott Anglia ellen.

Persze ez önmagában még nem feltétlenül kellett volna, hogy ezt jelentse, azonban pár perc után világossá vált, hogy a magyar csapat motorját nem egy, hanem mindjárt két játékossal volt kénytelen pótolni Marco Rossi. Schäfer és Kleinheisler is jóval hátrébb játszott a szokottnál, így bizony a Szoboszlai, Sallai, Szalai Ádám támadó triónk meglehetősen egyedül maradt elől. Ráadásul mindehhez még az is hozzájött, hogy az angolok az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első félidő 90 százalékában a térfelünkön járatták a labdát. Bár néha már-már nyomasztó volt a brutális mezőnyfölény, igazán nagy helyzetig egyszer sem jutott el az Eb-döntős ellenfél, ez pedig elsősorban Orbán és Szalai Attila játékát dicsérte. Sőt, Szoboszlai révén egy szabadrúgás erejéig még reménykedhettünk is a semmiből érkező gólnak – ami aztán mégsem érkezett meg. Így tehát 45 perc után 0-0 volt állás, a nagy kérdés pedig az volt, hogy melyik válogatott bírja jobban a türelemjátékot.

A szünet után gyorsan kiderült, hogy Anglia. Ami az első félidőben jól működött a magyar csapatnál, az a másodikra gyorsan összeomlott. A területeket sem tudta Marco Rossi csapata úgy zárni, mint korábban, ráadásul egyre többször adta el a labdát a magyar védelem. Ennek pedig hamar meglett a böjtje. Sterling törte meg a jeget az Angoloknál, de mire elkezdhette volna magát kicsit összekaparni a válogatott, máris jött egy újabb labdavesztés, és Kane máris kettőre növelte a vendég-előnyt.

Ha pedig bárki is arról álmodozott volna, hogy jön egy huszáros hajrá, és a csodával határos feltámadás, egy szöglet után Meguire vert be még egy szöget a magyar koporsóba.

Az utolsó húsz percben ugyan pár szép támadást már láthattunk a magyar válogatottól is, de a slusszpoén így is az angoloké lett, egy távoli lövés csúszott be a kapuba Gulácsi hóna alatt.

Előzetesen talán sokan abban bíztak, hogy csodát tehet Magyarország, azonban a csoda ezúttal nagyon messze elkerülte a Puskás Arénát. A vége 0-4 lett, ami a Rossi-éra legsúlyosabb arányú veresége.

 

Magyarország–Anglia 0-4 (0-0)
Labdarúgó-világbajnoki selejtező. Budapest, 60.000 néző. V.: Cakir.

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szala A. – Bolla (Varga K., 70.), Kleinheisler (Gazdag, 82.), Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói, 66.), Szoboszlai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (Henderson, 88.) – Sterling, Mount (Lingard, 84.), Grealish (Saka, 88.) – Kane. Szövetségi Kapitány: Gareth Southgate.

Gólok: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.).

A csoport további eredményei
Lengyelország–Albánia 4-1
Andorra–San Marino 2-0

Fotó: Reuters

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő