23 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaEsélye sem volt a PEAC-nak a Sopron vendégeként

Esélye sem volt a PEAC-nak a Sopron vendégeként

Egy korábbról elhalasztott bajnokit játszott tegnap este az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata Sopronban – Csirke Ferenc együttesének esélye sem volt a bivalyerős riválissal szemben.

Nem is olyan rég, a Magyar Kupa nyolcas döntőjében egyszer már kiadós verést mért a Sopron együttese a PEAC-ra, így nagyjából azért sejteni lehetett, hogyan alakulnak majd az erőviszonyok a bajnokin.

Papírforma szerint az Euroligában szereplő Sopron volt a favorit, és ezt maximálisan be is bizonyította a találkozón. Egyetlen percre sem hagyott kétséget afelől a pécsiek ellenfele, hogy melyik a jobb csapat. Végig vezetve kiütéses győzelmet aratott a PEAC ellen, közel 30 pont lett közte a végére.

Sopron Basket–NKA Universitas PEAC 76-48 (22-15, 19-13, 22-15, 13-5)
Kosárlabda-NB I., nők.
Sopron Basket: Fegyverneky 7/3, Jovanovics 7/3, WILLIAMS 13/3, Varga A. 6/6, Határ 9. Cs.: Brooks 20/6, Czukor 7/3, Varga S. 5/3, Sitku 2. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/6, Wentzel 3/3, Marshall, Nelson 8, KISS V. 14. Cs.: Szücs, Simon 9/9, Brajkovics 2, Selcova, Sarok 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Csirke Ferenc:Igaz, hogy a következő összecsapások lesznek számunkra a legfontosabbak, de akkor is komoly hiányérzetem van a mai teljesítményünk láttán. Még ha látjuk is hogy nincs sok esélyünk egy Euroligás élcsapattal szemben, akkor sem engedhetünk meg magunknak, hogy nem megyünk a támadólepattanókért, és agresszivitás nélkül engedjük, hogy az ellenfél kedvére játsszon. Benne van, hogy egy ilyen csapat ellen nem dobjuk be a helyzeteinket, azokat eleve nehezebben is alakítjuk ki, de a másik oldalon jóval nagyobb küzdést vár az ember. Remélem, hogy ebben teljes fordulat következik be és a Győr elleni, számunkra élet-halál meccsen a másik arcunkat mutatjuk.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő