Ezüstérmes a pécsi úszó

Biczó Bence ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

hirdetés

A 21 éves magyar versenyző a fináléban az első 50 méter után a harmadik helyen haladt, féltávnál viszont már második volt és bár az utolsó, negyedik hosszon riválisai közelítettek hozzá, a hajrában még újítani tudott, így a két évvel ezelőtti, debreceni kontinensviadalon elért eredményéhez hasonlóan második lett.

Biczó 1:55.62 perccel csapott a célba, ami 82 századdal volt gyorsabb, mint a szerdai elődöntőben úszott ideje, ezzel pedig mindössze 33 századdal maradt el a győztes dán Viktor Bromertől.

“Ilyesmire számítottam” – mondta Biczó az MTI-nek. “A tavalyi legjobbamtól ugyan három tizedre elmaradtam, de így is jó voltam az ezüstre, büszke vagyok a teljesítményemre. Ráadásul egy igen sűrű mezőnyben értem oda a dobogó második fokára.”

A berlini kontinensviadal kilencedik magyar érmét szerezte a Debreceni Sportcentrum versenyzője: Hosszú Katinka győzött 200 és 400 méter vegyesen, illetve 100 méter háton, Cseh László 200 méter vegyesen diadalmaskodott, Biczóhoz hasonlóan ezüstérmes lett a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva és 25 kilométeren Olasz Anna, továbbá harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, valamint Kapás Boglárka 800 méter gyorson.

Eredmények, férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:
————————————————
Viktor Bromer (Dánia) 1:55.29 perc
2. BICZÓ BENCE 1:55.62
3. Pawel Korzeniowski (Lengyelország) 1:55.74