16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaFél csapatnyi játékos távozik a Pantherstől

Fél csapatnyi játékos távozik a Pantherstől

A PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapata ma bejelentette, hogy négy lejáró szerződésű játkosa is máshol folytatja pályafutását.

Az már biztos, hogy Ruják András, Dragasevics Veljko, Carev Aleksej és Krivacsevics Márkó a következő szezonban nem Pécsett fog kosárlabdázni, a négy lejáró szerződésű játékos ugyanis távozik a PVSK-tól – adta hírül a klub honlapja.

Az persze nem is meglepő, hogy várhatóan alaposan átalakul a csapat kerete, hiszen az idei szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt akár a játékosok, a vezetők, vagy a szurkolók elképzelték. Tíz év után először fordult elő, hogy a bajnokságban nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a Pécsnek – igaz ez az alapszakasz végén mindössze egyetlen meccsen múlt csupán.

A végül 11. helyen záró PVSK-Veoliánál, rögvest a szezon lezárást követően el is indult a játékoskeringő. Az biztos, hogy a legnagyobb érvágás a válogatott irányító, Ruják András távozása, aki az elmúlt két szezonban a csapat egyik legbiztosabb pontja volt. Azonban Dragasevics Veljko, valalmint az U23-as szabály miatt a csapatba kerülő, de ott hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtó Carev Aleksej is hiányozhat majd. Krivacsevics Márkó tavaly nyáron érkezett Pécsre. A szezon közben sokáig sérülés miatt hiányzott, igaz a szezon végéhez közeledve ő is egyre jobban kezdett játékba lendülni.

Mellettük, ugyan hivatalos bejelentés még nem történt, de az is szinte biztosra vehető, hogy 8 szezon után szintén távozik a PVSK-tól a horvát csapatkapitány, Veljko Budimir is. Ezt támasztja alá az, hogy maga a játékos búcsúzott el a szurkolóktól saját Facebook-oldalán.

Jól látszik tehát, hogy alapos változások lesznek a PVSK-Veolia keretében. Mielőtt azonban kétségbeesnének a szurkolók, érdemes megjegyezni, hogy a klub közlése szerint hamarosan – egészen pontosan napokon belül – bejelentik első új igazolásaikat is.

Fotó: PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő