6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaGólzáporos foci az első pólóedzésen

Gólzáporos foci az első pólóedzésen

Igazán pólós eredmény (9-9) született a PVSK-Füszért vízilabdázóinak első edzésén. Csak nem a medencében, hanem a műfüvön és fociban. Amelyből az új edző, Petik Attila is aktívan kivette részét, a két külföldi sztárjelölt viszont később érkezik.

Akárki akármit mond, mégiscsak minden labdajáték alapja a foci – igazolta a PVSK vízilabdacsapata is, amely a héten megkezdte a felkészülést a következő OB I-es idényre. Víz híján (a Hullámfürdőben épp most végzik az éves karbantartást) egy laza, ráhangoló focimeccsel, ám már másnap a konditerem „vasgolyóira” cserélték a labdát.

A „fiatalok-öregek” meccsére kilenc játékos szállt be, az erőviszonyokat az Ambrus Tamást váltó Petik Attila egyensúlyozta ki végül. A régi csapattagok közül a menet közben a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székébe ülő Vári Attila egyelőre a palánk mellől követte nyomon az eseményeket, csakúgy, mint Bóbis Máté. Igaz, ő kényszerből, térdig gipszben, minthogy pár hete bokaszalag-szakadást szenvedett. Ám ígéri, az október végi bajnoki rajtra (29-én Debrecenben kezd a Vasút, majd már másnap a Fradit fogadja) gyógyultan áll a csapat rendelkezésére.

Ugyancsak várni kell még – igaz, csak pár napot – a két új szerzemény, az angol Adam Scholefield és a japán Naganuma Atsusi munkába állására. Petik Attila reményei szerint azonban ez több örömmel kecsegtet majd, mint a hírnevénél sokkal kevesebbet mutató lengyel Diakónow múlt szezonbeli felemás pécsi vendégjátéka. A kapuba utóbbi helyett az Újpestről érkező Bisztritsányi Dávid „állhat” majd.

Hármukon kívül a testvérét, Lászlót váltó Hangody György (OSC) és Tóth Bence (UTE) még az új igazolás. A szakvezető velük, illetve a még távozó Lázár Zsolttal és Zoufal Norberttel kapcsolatos villámértékelése szerint összességében „masszívabb” lett az együttes a réginél. Amelytől alapfeladatként a nyolcba jutást várják a bajnokságban, ahol „a hetedik hely még megcélozható, a hatodik már nagy bravúr lenne”.

Mindennek a kicsit változatosabb és keményebb védekezés, s az erre alapozott gyorsabb támadások adhatják a kulcsot a vezetőedző szerint.

Meg persze a hagyományosan rengeteg munka – rávezetésként a mostani focival, amelyről távirati stílusban még annyit: az „öregek” az utolsó percben mentették döntetlenre addigi kétgólos hátrányukat; a legtöbb találatot Tóth Bence érte el, a legszebb, egy kapufáról bepattintott a védekezésben különben kissé „lazább” De Blasio Domenico nevéhez fűződött, míg a mezőny legjobbja titulus a csapat rögtönzött szavazása alapján a rutinos Lukács Gergelynek jutott.

Mindig lesz egy szabadnapos

Ősztől a vízilabda OB I-ben is minden hétvégén lesz egy szabadnapos gárda, hiszen a bajnokságnak 13 együttes – Eger, Szeged, Honvéd, Vasas, FTC, Szolnok, Debrecen, PVSK, BVSC, Szentes, Angyalföld, OSC, Újpest – vág neki.

Szűcs Zsolt írása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő