Harmadszor is meg kell operálni Kubicát

Harmadszor is meg kell operálni Robert Kubicát, a Renault Forma-1-es csapat lengyel pilótáját, aki múlt vasárnap szenvedett ralibalesetet – közölte szombaton az olasz média.

hirdetés

A 26 éves versenyző pénteken sikeresen átesett a második beavatkozáson, az éjszakája pedig nyugodtan telt az intenzív osztályon – egy olasz orvoscsoport kilenc óráig műtötte a jobb lábát, valamint a bal könyökét és vállát. A pilóta múlt vasárnap szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. Kubica egy pénteken megjelent interjúban már arról beszélt, hogy mindent el fog követni a mielőbbi felépülésért, s még az idén szeretne visszatérni a Forma-1-be.

A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt.

Az első operáció alkalmával egy héttagú csapat “összerakta” a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd hétfő délelőttig mesterséges kómában tartották.