24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaIdegenben nyert, és már harmadik a PEAC

Idegenben nyert, és már harmadik a PEAC

A harmadik negyedben remekelt az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata Cegléden, így megszerezte idei nyolcadik bajnoki győzelmét is.

Vannak az úgynevezett kötelező győzelmek a sportban, és ahogyan a jól bevált sablonok szólnak, néha ezek szoktak a legnehezebbek lenni. Nos, a PEAC női kosarasai is valami hasonlóval találkoztak a hétvégén.

A papíron jóval gyengébbnek tűnő Cegléd otthonában ugyanis az első félidő nagyon nem úgy alakult pécsi szempontból, ahogyan azt Csirke Ferenc vezetőedző elképzelte. Sok hibával játszott ugyanis a PEAC, büntetőket is rontott, és a hazaiak ezt ki is használták. Kisebb meglepetéssel ért fel, hogy a nagyszünezben tizenegy ponttal vezettek az Európa Kupában érdekelt Pécs ellen.

Igen ám, csakhogy ezen kellően felhőzhatták magukat a szünetben Wentzelék, akik a haramdik negyedben totálisan bedarálták ellenfelüket. Mindössze hét pontot engedélyeztek a Ceglédnek, közben közel harmincat dobtak – a negyedik negyedre fordulva már 9 ponttal a PEAC vezetett. És végül nyert is tízzel.

Nehéz meccs volt, de hozta a kötelezőt Csirke Ferenc csapata, amely így az alapszakasz felénél a tabella harmadik helyén áll, jó pozícióból várhatja tehát a folytatást.

Cegléd–NKA Universitas PEAC 69-79 (18-14, 22-15, 7-27, 22-23)
Kosárlabda-NB I., nők.

Cegléd: Szab D. 5/3, Szabó Fanni 13/6, Szirony 3/3, Szabó Flóra 3, Kobolák 4. Cs.: Holesinska 16/6, Katona 6, Baugh 9, Rakita 8/6, Szabó P. 2. Vezetőedző: Hegedűs Péter.
NKA Universitas PEAC: Dudásová 4, Wentzel 16/6, Marshall 15, Nelson 23, Kiss V. 14 Cs.: Selcova 3/3, Szücs 2, Brajkovics 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő