16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaIfj. Bogyay: a kapuból a szövetség élére

Ifj. Bogyay: a kapuból a szövetség élére

Az MLSZ korábbi megyei szövetségének helyébe lépő, újonnan megalakult Baranya Megyei Igazgatóságát jelenleg több frontról is irányítják: ifj. Bogyay Zoltán lett az igazgató, de június 30-ig meghosszabbították az eddigi társadalmi elnökség mandátumát is, amelynek véleményezési joga van.

Ifj. Bogyay Zoltán a PécsMa.hu kérdésére már bevezető mondatával igyekszik megnyugtatni a korábbi bizottságok vezetőit, mondván, számít a véleményükre, hiszen szerinte közösen lehet csak hatékony munkát végezni. Az igazgatóság az MLSZ központjából kapja az utasításokat, viszont a helyi pénzekről és a célok megvalósításának menetéről a megyék maguk döntenek, tehát némi függetlenségük is megmaradt.

Az új vezetőt először az integráció amatőr csapatokra gyakorolt hatásairól kérdeztük. A megyei igazgatóságok vezetői az MLSZ alkalmazásában állnak, ezért a budapesti vezetők immár „követelhetnek” is, ellentétben a korábbiakkal, amikor csak kérésekkel fordulhattak a megyei szövetségek elnökeihez, akik társadalmi munkában, juttatások nélkül végezték a dolgukat. Mint ifj. Bogyay Zoltántól megtudtuk: az MLSZ segíteni szeretne az amatőr csapatok helyzetén.

– A kiadások, illetve különféle díjak csökkentéséhez szükség van a társasági adótörvény módosításának eu-s jóváhagyására.

A segítő szándékot támasztja alá az MLSZ honlapján is megtalálható stratégia, amelyet dr. Csányi Sándor elnök hétfőn mutatott be a Magyar Labdarúgás Fórumán. Az összefoglaló anyagban szerepel, hogy a szükséges százöt milliárdos tervezett költségvetésből huszonöt milliárd forint irányulna az amatőr játékfelületek rendbehozatalára és újak létrehozására, amely több száz kistelepülést érintene.

A még létező társadalmi elnökségnek és magának az elnöknek, Georgiou Grigorisznak már csak véleményezési joga van az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága működésével kapcsolatban. Ifj. Bogyay Zoltán ezt így kommentálta:

– Kívülről jöttem a szervezetbe, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Mivel az elnökség, a bizottsági elnökök és tagok nagy tapasztalattal rendelkeznek a megye labdarúgásával kapcsolatban, mindenképp szerettem volna bevonni őket a munkába. Minden bizottságtól kértem egy állapotfelmérést, hogy tisztában legyen a helyi problémákkal. A korábbi elnökség tagjaitól javaslatokat várok, amelyeket egy közös fórumon egyeztetni fogunk a saját elképzeléseimmel. Szigorúan nyomon szeretném követni a meghozott intézkedések hatékonyságát.

A kapusedző kettős helytállásának sikerességét a kétkedők megkérdőjelezték, hiszen az igazgatóság mellett a PMFC-nél is akadnak feladatai Bogyaynak. – A szerződésemet felbontottam a PMFC-nél, ezentúl édesapám viszi tovább a kapusképzést. Természetesen, ha szükség van rám, szívesen besegítek a későbbiek során is.

Friss hír ugyanakkor, hogy Bogyayt leigazolta a Pogány-PMFC NB III-as csapata.

– Hiányzik az életemből a mozgás, ezért valószínűleg el fogok járni edzésekre, ha pedig be kell állnom a kapuba is, a legjobbat fogom kihozni magamból – utalt búcsúzóul a testi és szellemi erőnlét egyensúlyának fontosságára az újdonsült sportvezető.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő