12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálImádja a tyúkhúslevest

Imádja a tyúkhúslevest

Már otthon érzi magát a Mecsekalján Eke Uzoma, a PMFC nigériai középpályása. Imádja a tyúkhúslevest, de a jó magyar pálinkából nem kér, mert muzulmán.

Újabb két évre írt alá a piros-feketékhez Eke Uzoma, a klubnál már korábban sikerrel szereplő középpályás.

– Korábban Németországban szerepeltem, de az a fajta vagyok, aki megőrül a játékért. Ott nem kaptam elég lehetőséget. Pécset viszont imádom, sok lehetőséget is kaptam korábban és nem gondolkodtam sokat, amikor visszahívtak. A város egyelőre nekem és a páromnak is a legjobb hely a világon. Teljességgel befogadtak, itthon érzem magam – mondta lapunknak.

eke uzoma, pmfc foci4

A 25 éves focista egyébként sokat mászkál a városban, gyakran túrázik a hegyekben és imádja Orfűt is. Az éttermi koszt mellett többnyire saját maga főz otthon.

– Elsősorban a megszokott hazai ételeket csinálom meg, de a Pécsen megismert házi tyúkhúslevest egyetlen héten sem hagynám ki – mesélte. A már hungarikumnak számító pálinkából ugyanakkor nem kér, és a borokat sem kóstolgatja.

eke uzoma, pmfc foci2

– Azt gondolom, minden tekintetben a játék az első és élsportolóként nem engedhetem meg magamnak, hogy alkoholizáljak. Másrészt otthon is azt tanultuk, hogy nem jó inni. Pálinkázni tehát, akármennyire is dicsérik, nem fogok – teszi hozzá széles mosollyal.

Uzoma egyébként hosszú távra tervez Pécsen. Ha kétéves szerződése le is jár, szívesen maradna még sokáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő