15 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaIzzadva, de megőrizte veretlenségét a PEAC

Izzadva, de megőrizte veretlenségét a PEAC

Bár az első félidő után még agabiztosan vezetett hazai pályán, végül csak két ponttal tudott nyerni a PEAC női kosárlabdacsapata a Cegléd ellen.

Három győzelemmel a tarsolyban készülhetett szombaton este a Cegléd elleni hazai meccsre az NKA Universitas PEAC, ráadásul az ellenfél három zakót követően érkezett Pécsre. Ennek megfelelően a Pécs magabiztosan kezdte a derbit és az első negyed után kényelmes, nyolcpontos előnyben volt. Ezt a második negyedben további négy egységgel toldotta meg Jovan Gorec együttese, amely ráadásul az első félidőben 56 pontig jutott, főként Burdick és Kiss Virág remek játékának köszönhetően.

A nagyszünet után aztán elkezdett zárkózni a Cegléd. Williams és Rakita vitte a hátán a vendégeket, és közelítés annyira jól sikerült, hogy az utolsó hegyedre teljesen nyílttá vált a meccs. Ugyan pécsi szempontból még egy fájó pofon lehetősége is benne volt a hajrában, végül azonban két pontot meg tudott őrizni korábbi előnyéből a PEAC, így ha alaposan meg is izzadva, de megőrizte hibátlan bajnoki mérlegét.

 

NKA Universitas PEAC–Cegléd 87-85 (28-20, 28-24, 18-24, 13-17)
Kosárlabda-NB I., nők.
NKA Universitas PEAC: Laczkó 2, WENTZEL 11/9, Calhuon 9/9, BURDICK 20, KISS V. 28. Cs.: Katanic 6, Szűcs 2, Sanchez 4, Kaszás-Pap 5, Selcova. Vezetőedző: Jovan Gorec.
Cegléd: RAKITA 18/18, WILLIAMS 30/12, Laufer 3, Cooper 3/3, BURA 8. Cs.: Turudic 12/3, Kobolák 9/3, Szabó 2. Vezetőedző: Keramidas Konstantinos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő