11 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportJól szerepeltek vívóink

Jól szerepeltek vívóink

A PTE-PEAC-PSN Zrt. vívója, Berta Dániel esélyeshez méltóan megnyerte a Keszthelyen megrendezett junior válogató viadalát, Tóth Gergely pedig ezüstérmet szerzett a kadett korosztályban.

Szombaton a kadett korcsoport párbajtőrözői léptek pástra a Balaton partján, a PTE-PEAC-PSN Zrt. sportolója, Tóth Gergely a csoportból öt győzelmet és egy vereséget követően egyenes ágon jutott a legjobb nyolc közé, ahol magabiztosan győzte le veresegyházi és szombathelyi ellenfeleit. A döntőben a Balaton Vívóklub versenyzője, Siklósi Gergely állította meg a pécsi kiválóságot, 15-12 lett a finálé végeredménye. Ezzel az ezüstéremmel Tóth feljött a kadett ranglista előkelő negyedik helyére.

berta_daniel

A vasárnap is tartogatott pécsi érmet, méghozzá a legfényesebbet, amelyet Berta Dániel szerzett meg magabiztos vívással. A juniorok között a nyolcas döntőben először MTK-s ellenfelét győzte le Berta 15-4-re, majd a Vasas vívóját verte 15-10-re. A finálé ugyan hozott némi izgalmat, de Danka Sándor tanítványa bezsebelte az aranyérmet, 15-14-re győzte le a kadett verseny győztesét, Siklósi Gergely.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő