20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaJól tartotta magát Győrben az NKA

Jól tartotta magát Győrben az NKA

Az utolsó negyed közepén még döntetlenre álltak a pécsi kosaras lányok, a hajrá azonban az esélyesebb Győrnek sikerült jobban.

A papírforma alapján az esélytelenek nyugalmával utazhatott el hétvégén Győrbe az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ehhez képest az első negyed után fej-fej mellett álltak a csapatok. A pécsiek támadásban felvették a ritmust, és bár a saját palánk alatt azért akadtak bajok, a Győr sem brillírozott védekezésben. A második negyedben azért már igyekezett megmutatni a hazai gárda, miért is áll a tabella második helyén, ekkor Jovan Gorec lányai már nem tudtak olyan eresményesek lenni.

A félidei kilenc pontos hátrány dacára szó sem volt arról, hogy a Pécs feladja a meccset, a harmadik tíz percben férfimeccseket idéző pontzuhataggal készültek Smailbegovicsék. Ha csak egy picivel jobb védekezéssel rukkolnak elő, akkor könnyedén le is dolgozhatták volna a hátrányukat, de az utolsó játékrészre forduva így is nyílttá tették a meccset. Ráadásul ott is hasonlóan folyatták, hiszen bő öt perccel a vége előtt már döntetlen volt az állás. A Győr azonban itt megrázta magát, és esélyeshez méltóan zárta le a meccset, amit végül 10 ponttal nyert meg.

SERCO Uni Győr–NKA Universitas Pécs 98-88 (25-23, 22-15, 27-31, 24-19)
Kosárlabda-NB I., nők.
SERCO Uni Győr: Slocum, Dombai 7/3, CARLETON 25/12, Gyöngyösi 7/6, GOREE 16. Cs.: DUBEI 11/3, NAGY 11/3, TÖRÖK 15/6, Bach 6. Vezetőedző: Cziczás László.
NKA Universitas Pécs: Smailbegovics 2, WALLACE 16/12, M. WILLIAMS 17/3, Olawuyi 6, Kiss 6. Cs.: TADICS 13, Laczkó, Weninger 7/3, P. WILLIAMS 10, Simon. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő