15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsKerekesszékbe került a focista, összefogtak érte!

Kerekesszékbe került a focista, összefogtak érte!

Szívszaggató történetbe fulladt az az ünneplés, amit a pécsváradi focicsapat élt meg 10 évvel ezelőtt. Miután megnyerte a megyei bajnokságot, a Balatonra mentek ünnepelni. Ott viszont egyik társuk súlyos balesetet szenvedett.

Riegl Attila csupán 22 éves volt, amikor a pécsváradi focicsapattal megnyerték a megyei bajnokságot. Ezt követően a Balatonra utaztak, de a vízben egy rossz mozdulat következtében megtörtént a tragédia. A súlyos baleset után kerekesszékbe került a fiú. Ennek már tíz éve. Az akkori csapattagok azonban nem hagyták magára Attilát. Ma egy egész város és az ott sportolók is segítik őt.

Ateszért rúgták a bőrt a focisták

Ateszért focizott mindenki

Pécsváradon ugyanis idén is megrendezték azt a jótékonysági focitornát, amelyen a megváltott jegyek árát Attilának ajánlották fel.

– Nagyon megható, hogy ennyien eljöttek, nem nagyon találok szavakat. Köszönöm mindenkinek, aki eljött, a szervezőknek és a csapatoknak egyaránt – nyilatkozta Riegl Attila.

Újpesti öregfiúk, Dárdai Pál és egy dortmundi játékos is csatlakozott a jótékonysági rendezvényhez

Dárdai Pál és egy dortmundi focista is csatlakozott

A tornára még az újpesti öregfiúk is beneveztek. De Ateszért Dárdai Pál, Dibusz Dénes is felajánlott egy dedikált mezt. Az összefogás híre még egy dortmundi focistát is elért. Aubameyang is küldött egy dedikált mezt, amit árverésre bocsátottak.

Szlezák Zoltán, volt válogatott labdarúgó is eljött Pécsváradra. Az Újpest öregfiúkban játszó sportoló azt nyilatkozta, hogy nem volt nehéz megszervezni a focizást, hiszen ha tudnak, rendszeresen részt vesznek jótékonysági eseményeken.

A focitornára egyébként több mint 500-an váltottak jegyet. A befolyt összeg egészét a családnak ajánlják fel, amiből egy speciális ágyat és egy új, korszerű széket szeretnének majd vásárolni Attilának.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő