12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaKézi kicsiknek

Kézi kicsiknek

Sokszor halljuk, hogy a sportolást nem lehet elég korán kezdeni – így van ez a kézilabdával is, ahol bő évtizede jelent meg Magyarországon a szivacskézilabda ágazat, amely immár Baranyában is szervezetten folyik és a 2013/2014-es idényben több mint 300 gyermeket mozgat meg, további előnye, hogy a kistelepülések, illetve kisiskolák tanulóit is mind nagyobb számban soraiban tudhatja.

Ettől az évtől a Baranya Megyei Kézilabda-szövetség és a PSN Zrt. által közösen szervezett megyei szivacskézilabda-bajnokság a harmadik legnépesebb torna az országban, a legkisebbek októbertől áprilisig mérkőznek meg egymással, a főszervező, Halmai Csaba szerint a szivacskézilabdázás folyamatos fejlődésen megy keresztül.

szivacskézi2

– Az első szivacskézilabda országos bajnokságokat 12-13 éve rendezték, a rendszerbe hamar bekapcsolódott Baranya megye is, természetesen a sikerek sem maradtak el, 2011-ben a Mohács U8-as és U9-es leánycsapatai nyertek bajnoki címet. A 2013/2014-es idényben tizenkét leány- és tizennyolc fiúcsapat nevezett az U7, U8, U9-es korosztályokba. A fiúknál a PSN Zrt. Sportiskola hat együttessel nevezett a bajnokságra, emellett a Köztársaság Téri Általános Iskola és az Anikó Utcai Általános Iskola képviseli Pécs városát – mondta Halmai Csaba.

Az októberi fordulókat már lejátszották a csapatok, novemberben várhatóan 50 összecsapáson lép majd pályára a 300 fiatal kézilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő