12 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaKikapott a PEAC a Moszkvától

Kikapott a PEAC a Moszkvától

A PEAC-Pécs hazai pályán 14 ponttal kikapott a címvédő orosz Dinamo Moszkvától csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Közép-európai Ligában is szereplő PEAC 3/3-as győzelem/vereség mérleggel, míg jóval esélyesebb riválisa 5/1-gyel jutott tovább a csoportszakaszból a nyolcaddöntőbe. Az oroszok 84,8-as, illetve 45,5-ös átlaggal a legtöbb pontot és lepattanót szerezték eddig az Európa Kupában. A pécsieknél a frissen igazolt lett center, Ieva Kublina egyelőre nem állt rendelkezésre, míg a túloldalon az olimpiai és világbajnok amerikai Lindsay Whalen hiányzott a keretből – hasonló éremkollekcióval büszkélkedő honfitársa, Tina Charles ugyanakkor ott volt a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A nyitónegyedben a csapatkapitány Nagy-Bujdosó Nóra és a szerb Nevena Jovanovic által vezetett pécsiek remekül tartották magukat, aztán a folytatásban sorra maradtak ki a helyzetek és büntetők, három percig nem esett kosár. A baranyai alakulat hat és fél perc alatt csupán három pontot hozott össze, ennek ellenére a nagyszünetben 28-29 volt az állás.

Fordulás után többet rontott Zeljko Djokic együttese – amely a legkevesebb pontot kapta eddig az EK-ban -, így 13 ponttal elhúztak a vendégek (34-47), ám az utolsó szakasz 41-47-ről indult. A PEAC 48-53-nál még egyszer felzárkózott öt pontra, de a hajrára a Dinamo felőrölte ellenállását, és 14 pontos előnnyel zárta az első meccset.

A visszavágóra jövő szerdán kerül sor Moszkvában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő