16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaKispályáról a terembe

Kispályáról a terembe

A szenior korosztályokban befejeződött az Intersport-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság 2013-as idénye, a többi osztályban az elmaradt meccsek pótlásai után október végén zárul a sorozat. A november 8-ai ünnepélyes díjkiosztó után ugyanakkor heteken belül indul a téli teremkupa, a meccseknek ezúttal az ANK-sportcsarnok ad otthont.

A már befejeződött Szenior A osztályban trónfosztás történt, a tavalyi győztest a Duplex Rota előzte meg. A dobogó 2. és 3. fokára a Kungáz Bt. és a Fix-Ház Kft. érkezett fel, de nagyon jól szerepelt a 4. helyezett AC Maligán is. Kiesett a tavaly feljutó Varga SC és a Forza Yellows. A gólkirályi címet Galambos Zoltán (Duplex Rota) szerezte meg 28 találattal.

A Szenior B-ben is nagy izgalmakkal fejeződött be a bajnokság. Utolsó fordulóbeli győzelmével megtartotta vezető pozícióját a Bioszoft, míg a 2. helyet az előző szezonban a Szenior A-ból kieső Old Fireman szerezte meg – ők ketten jutottak föl a Szenior A-ba. A 3. helyre az FC Candy, a 4.-re a Suba FC futott be. A gólkirály Papp Zoltán (Pétáv Kft.) lett 20 találattal.

Miközben a Szuperligában, az I. és II. osztályban – részben az időjárás miatt elmaradt meccsek pótlásával – még a hajrájánál tart a küzdelem, már véglegesedett az idei téli városi teremkupa-sorozat helyszíne és programja is. A Lauber Dezső Sportcsarnok túlzsúfoltsága miatt ezúttal az ANK-sportcsarnokban játsszák a meccseket, 18 tervezett fordulóban, november 23-tól jövő március 1-ig minden szombaton, illetve néhány vasárnap is.

Az idén némileg módosult a kiírás is, három osztályban (I., II., Szenior) 10-10 együttes léphet pályára, az osztályba sorolás alapja a szabadtéri idényben elért helyezés lesz. A csoportgyőztesek ezúttal is oklevél-, érem-, serlegdíjazásban részesülnek, illetve labdákat kapnak. A csoportok élmezőnye játszhatja majd március 8-án, immár a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Pécs város terembajnoka címért folyó döntőt, ahol a győztes már egy teljes garnitúra szereléssel gazdagodhat.

A teremkupára a nevezési díj 48 ezer forint/csapat, érdeklődés, jelentkezés Ábrahám Attila főszervezőnél (e-mail: [email protected]), illetve a szabadtéri bajnokság csoportvezetőinél. Bővebb információ: www.psnzrt.hu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő