26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaLelkes amatőrök lepték el Kozármislenyt

Lelkes amatőrök lepték el Kozármislenyt

Nagy hagyományokkal rendelkező amatőr pécsi focikupát rendeztek a hétvégén Kozármislenyben. A szervezők szerint nem is kérdés, hogy jövőre – akkor már tizedik alkalommal – ismét összecsődítik a környék hobbifocistáit.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Faláb-kupa igazán különleges volt. Persze már önmagában az sem rossz ajánlólevél, hogy néhány lelkes amatőr majd egy évtizede veszi a fáradságot és lehetőséget biztosít a pécsi és környékbeli közel sem professzionális labdarúgóknak, hogy a szervezést tekintve egy nagyon is profi tornán tehessék próbára tudásukat. Ráadásul ezt a törekvést még az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága is felkarolta, hiszen hosszú évek óta támogatja az eseményt. Idén azonban, szemben a korábbi kupákkal, már nem aszfaltos pályán, hanem Kozármislenyben, műfüvön rendezték meg a viadalt.

Az ezúttal hatcsapatos kispályás torna, túlzás lenne azt állítani, hogy gólzuhatagot hozott – inkább csak szemerkéltek a találatok –, az azonban ismét bebizonyosodott, hogy bár a lábak talán fából vannak, de a résztvevők szíve közel sem hasonló keménységű. Merthogy épp a szív, a játék szeretete az, ami igazán megfogja az embert ezen ezen a tornán.

– Nagyon örülök, hogy a változtatásaink pozitívan sültek el – mondta el a PécsMának Lintinger Péter, az egyik főszervező. – Jobban feküdt a csapatoknak a műfű. Azzal, hogy a betonos pályát felváltotta a műfű és 15 percesek voltak a mérkőzések, a színvonal is látványosan megugrott.

Erre rímel a másik szervező, Figler Armand mondandója is.

– Szervezőtársam, Lintinger Peti a sok nehézség és az állandó módosítások mellett is tökéletesen, hiba nélkül menedzselte a kupát – jegyezte meg Figler. – Ezen kívül köszönetet kell mondanunk az MLSZ-nek is a támogatásért, hiszen így, hogy egy műfüves csarnokban rendezhettük a kupát, nem kellett lábon kihordanunk két infarktust, amikor esőre állt az idő.

A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy Faláb-kupa természetesen jövőre is lesz, akkor fog jubilálni a torna, hiszen a tizedik jön majd. Ezt a létszám bővítésével szeretnék majd emlékezetessé tenni.

Ami pedig az eredményeket illeti, a kupa névadója és címvédője, a Faláb FC ezúttal nem tudta megismételni tavalyi aranyérmét. A Faláb-kupát ugyanis a Szurdok FC nyerte meg, a Sördögöket megelőzve.

 

Eredmények, csoportmeccsek:

A csoport
Szurdok Öregfiúk–Sördögök 0-1
Faláb FC–Szurdok Öregfiúk 4-0
Sördögök–Faláb FC 0-2

B csoport
Furkótálep–Nimfász Korporésön 0-2
Szurdok FC–Furkótálep 5-1
Nimfász Korporésön–Szurdok FC 2-1

Az 5.helyért
Szurdok Öregfiúk–Furkótálep 1-2

Elődöntők
Faláb FC–Szurdok FC 0-2
Nimfász Korporésön–Sördögök 0-1

Bronzmeccs
Faláb FC–Nimfász Korporésön 2-0

Döntő
Szurdok FC–Sördögök 2-0

Legjobb kapus: Véghelyi Viktor (Szurdok FC)
Legjobb játékos: Babám Patrik (Faláb FC)
Gólkirály: Varjas Ákos (Szurdok FC – 6 góllal)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő