Magyar-moldovai: Egervári szerint megérdemelt a siker

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint együttese megérdemelten győzte le 2-1-re a moldovai csapatot a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

“Főként a második félidei játék alapján úgy érzem, rászolgáltunk a három pontra – mondta a találkozót követően a szakember. – A mérkőzés jelentős részében a közönség ki lett szolgálva, ugyanis egy folyamatosan támadni és győzni akaró magyar válogatottat láthattak, persze azt tudni kell, hogy nem fogunk négy vagy öt gólt rúgni, még akkor sem ha törekszünk rá.”

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson nem kezdett jól a magyar csapat, a csúszós talajon rengeteg apró technikai hiba csúszott a játékba. A szünetben a magyar kapitány középpályás helyett csatárt küldött a pályára, azaz Czvitkovicsot Szalai váltotta.

Ettől kicsit meg is élénkült Geráék játéka, és alig öt perc elteltével Rudolf távoli lövésével megszerezték a vezetést. Egervári a 63. percben egy kissé furcsa cserével (Rudolf helyett Vanczák) jelezte: talán ezzel az eredménnyel már elégedett lenne, a közönség nemtetszésének adott hangot. Néhány pillanat múlva azonban Koman egy távoli bombával megduplázta az előnyt.

“Úgy éreztem, stabilizálni kell a védelmet, ezért Vanczák személyében egy jól fejelő játékost küldtünk a pályára, és átálltunk három belső védőre. A csapatépítés szempontjából nagy öröm, hogy ismét győzött a magyar válogatott” – tette hozzá a szakember.

A találkozón Alexandr Suvorov góljával szépítettek a vendégek, a hajrában pedig több lehetőségük is akadt az egyenlítésre, de ezekkel nem tudtak élni.

Az élete első válogatottbeli gólját szerző Koman Vladimir szerint a végére kicsit elfáradt az együttes: “A második gólunk után kicsit elkapott bennünket a hév, ők pedig lekontráztak minket, elfáradtunk, ezért a középpályánk szétszakadt. Személy szerint nem vagyok megelégedve a játékommal, ugyanis az első félidőben sok labdát adtam el. Persze a gólomnak nagyon örülök, de kicsit csalódott vagyok, hogy az utánpótlás-válogatottnak nem sikerült győznie, ugyanakkor most már előre kell lépni.”

Hirdetés