20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabda„Magyar” pontok nélkül az utolsó ellen sem lehet nyerni

„Magyar” pontok nélkül az utolsó ellen sem lehet nyerni

Légiósai vezérletével ezúttal is nagyot hajrázott az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, azonban Kecskeméten most nem tudott fordítani.

Jó előjelekkel várhatta a Kecskemét elleni idegenbeli bajnokit az NKA csapata, hiszen Goran Tadics együttese jó formában volt, a ligautolsó KTE-nél pedig a hét közben furcsa edzőváltásra került sor – igaz a szakmai igazgatóként most a padra ülő Sztojan Ivkovics okozhatott némi fejfájást, hiszen, ha valaki, a minden hájjal megkent szakember azért kitalálhatott valamit az Akadémia ellen.

És bizony ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább úgy festett, ez is történt. Az NKA csak szenvedett, négy légiósa kivételével szinte senki sem tudta megütni az A csoport mércéjét ezen az estén – igaz a támadásban azért be-betaláló Manjgafics is sokszor csak tüzelt, ahelyett, hogy töltött volna előtte.

Nagy különbség így sem volt a két együttes között, ugyanis a Kecskemét is inkább az izzadságszagot, semmint a magabiztosságot árasztotta magából. Persze úgy azért könnyebb, ha van a fedélzeten egy Wittmann Krisztián, aki a 40-hez közel is képes csúcsteljesítményre. A félidőben héttel vezettek a hazaiak, és bár nem volt nagy a differencia, érezni lehetett, hogy kevés lesz az, amit az NKA addig mutatott.

Érdemi változás ráadásul a harmadik negyedben sem jött – az pedig egyre frusztrálóbb lehetett az Akadémia számára, hogy a csapat egyik vezére, Meleg Gergő 30 perc után is pont nélkül állt.

A magasember ellenszerét megtalálta tehát a Kecskemét, ami pedig ki is húzta az NKA egyik méregfogát. Persze arra azért lehetett számítani, hogy a záró felvonásban iparkodni fog Tadics együttese – ez ugyanis már-már védjegye a gárdának.

Így is lett – utóbb azonban kiderült, hiába van négy remek légiósa egy csapatnak, ha a magyarok közül páran nem tudnak felnőni a közelükbe. Merthogy Luzsaics, Durmo, Manjgafics és Nikolics is kitett magáért a hajrában, mínusz tízről vissza is jött a meccsbe az NKA, azonban utánuk ezúttal hatalmas űr tátongott. A csapat névadójának, az Akadémiának a növendékei – illetve a rutinosabb magyar játékosok, mint Kerpel-Fronius, Meleg, vagy a korelnök Kovács Péter – ezen az estén összesen 13 pontot tudtak betenni a közösbe, miközben a négy bosnyák kosaras 57-ig jutott.

A sors fintora, hogy akár még így is összejöhetett volna a bravúros fordítás, azonban 71-70-es hazai vezetésnél, a meccs utolsó támadásából az NKA nem tudott betalálni.

Persze így sem kell szégyenkeznie a Rátgéber Akadémia A csoportban újonc együttesének, ez az este azonban rávilágított arra, hogy a jó légiósválasztás még nem hozza automatikusan a jó eredményeket sorozatban. Ha ugyanis a magyar mag nem tud valamit hozzátenni a meccshez, akkor bizony akár a sereghajtó is nagy falatnak bizonyulhat.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–NKA Universitas Pécs 71-70 (20-16, 15-12, 18-15, 18-27)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 11. forduló.
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Kucsera 7/3, Sinik 8/3, Ivkovics 4/3, BOGUES 8, Karahodzsics 7. Cs.: WITTMANN 17/6, DRAMICSANYIN 16, Tóth B. 1, Lawrence 3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.
NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, LUZSAICS 17/9, Scherer 4/3, DURMO 14, Meleg. Cs.: Kovács P. 6, NIKOLICS 12/3, Manjgafics 14/6, Lados, Benke, Hockerup-Fischer 1, Herger. Vezetőedző: Goran Tadics.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő