15 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaMár Pécsett edz az Év játékosa

Már Pécsett edz az Év játékosa

Már Pécsett edz Nagy-Bujdosó Nóra. A sportolónő, akit 2012-ben az „Év játékosának” választottak, múlt péntek óta a PEAC-PÉCS csapatát erősíti. Bujdosó felmondta szerződését a Győrnél. Mivel azonban a nyolcnapos fellebbezési idő nem járt le, vasárnap még nem léphetett pályára a DKSK elleni találkozón.

Nagy-Bujdosó Nóra, egy EuroLigában szereplő, bajnoki címvédő együttes csapatkapitánya, az idény közepén választotta a fiatalokra építő újonc PEAC-Pécset. Ez akkor is szenzációnak tekinthető, ha tudjuk: a válogatott játékos korábban kétszer is szerepelt pécsi színekben. A kosaras 2011 nyarán azért távozott, mert a Pécs 2010 csapata csaknem kétmillió forinttal tartozott neki. Azt, hogy miért jön vissza – kevesebb fizetésért, mint amit Győrben kapott – a „rendezett viszonyokkal” magyarázta a játékos.

– A pécsiek edzőjével, Zeljko Dokiccal ugyanúgy dolgozom az edzéseken, mint a többiek. Még meccseken nem játszhatok, de az edzéseken megpróbálom a maximumot adni. Amit kér tőlem a mester taktikailag, azt szeretném is megvalósítani – mondta Nagy-Bujdosó Nóra.

Nagy-Bujdosó Nóra távozása a győri csapattól nem zökkenőmentes, a klub ugyanis szintén súlyos milliókkal tartozik a játékosnak. A pécsieket azonban a játékos és a győriek pereskedése nem érdekli: örülnek, hogy erősödtek.

– Ez talán a legnagyobb eredmény félszezon után, hogy olyan komoly klub lettünk, hogy tavalyi „Év játékos” akar nálunk játszani. Ez talán nagyobb eredmény, mint hogy harmadikak vagyunk a ligában – mondta Zeljko Dokic, a PEAC-PÉCS vezetőedzője.

A csapat célja az Adria-ligában a Final Fourban maradás, és az, hogy a Magyar Bajnokság középszakaszában a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjék. Ebben nagy szerepe lehet Nagy-Bujdosó Nórának. Nagy-Bujdosó Nórát egyébként – még győriként – múlt csütörtöki teljesítményéért a hét EuroLiga-játékosának választották.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő