12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaMost kell igazán harapniuk

Most kell igazán harapniuk

Nem telnek unalmasan a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabda csapatának napjai.  Az együttes kerete komoly átalakuláson ment át: távozott Czigler és Legion. A legfontosabb meccsek azonban még csak most jönnek.

Úgy szép az élet, ha zajlik – tartja a mondás. Ezen a téren abszolút nem panaszkodhatnak a pécsi kosarasok, hiszen valóban eseményben gazdag időszakot él a csapat.

A 8. helyen végzett ugyanis a PVSK az NB1 2012-13-as alapszakaszában, ezért a középszakaszt az alsóházban kellett megkezdeniük Tóthéknak. A bajnokság ezen részében a biztos rájátszásba jutáshoz a hat mérkőzésből ötöt kell megnyernie Csirke Ferenc tanítványainak. Nos, a hatból kettőn már sikerült győzniük, ráadásul egyszer idegenben.

Nem lesz azonban könnyű dolguk a továbbiakban, hiszen az alsóházban többnyire elég kicsi a differencia a csapatok között, így egy-egy mérkőzés – ahogy a továbbjutás is – nüanszokon múlhat.

Ráadásul másodedző nélkül kell helyt állniuk a pécsieknek, hiszen Czigler László elköszönt a csapattól. Az egykori klasszis Csirke segítője volt legutóbb, azonban egy kiváló ajánlatot kapott Paksról. Nem hibáztatható a döntéséért, hiszen egy segédedzői poszt helyett lehetett volna egy bajnok esélyes csapat vezetőedzője. De csak lehetett volna, hiszen a szerződéskötés az utolsó pillanatban meghiúsult, így a szakember jelenleg munka nélkül maradt. Érdeklődésünkre Bán Gábor, a PVSK-Pannonpower ügyvezetője elmondta, hogy Czigler visszatéréséről nem született megállapodás.

Nehéz helyzetben készül tehát komoly feladatra a klub, hiszen hétvégén rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét Pakson. Itt jó eredményt, vagy akár érmet szerezni azonban – ha lehet – még nagyobb siker lenne. Egy – egy meccsen ugyan bármi megtörténhet, de a döntőbe jutáshoz a Pécsnek az Adria Liga szereplő és bajnoki címvédő Szolnokot kellene megvernie. Ha pedig ez valahogy mégis sikerülne, akkor még mindig egy borzasztóan erős ellenfél várna a baranyaiakra. A másik ágon ugyanis az Alba Fehérvár küzd a házigazda Pakssal.

Csirke Ferenc

A jó szereplés pedig azért is csodaszámba menne, mert a csapat összetétele is komoly változásokon esett át múlt hét óta. Megsérült ugyanis a csapat védekező-specialistája, Kovács Péter, akinek igencsak kétséges a szombati játéka.

Továbbá elküldték az egyik amerikai légiósukat, Legion-t is. Neki sorozatos kihágásai és szakmai fegyelmezetlenségei miatt nem volt maradása a csapatnál. Bár képességeit és eredményességét senki nem vitatta a klubnál, kitartását és elhivatottságát annál inkább. Bán Gábor ügyvezető szerint ezért kellett mennie a légiósnak a sokadik figyelmeztetése után. Csirke Ferenc azonban nem bánkódik: szerinte ami elveszett támadásban, az csapategységben akár vissza is jöhet.

A szombati, illetve vasárnapi Magyar Kupa mérkőzéseket az is láthatja, aki nem tud a csapattal utazni, hiszen a Digisport mindkét találkozót élőben közvetíti. A csapatot pedig legközelebb április 6-án, a Szeged ellen láthatják itthon az érdeklődök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő