8 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaNagy pécsi bravúr az Európa Kupában

Nagy pécsi bravúr az Európa Kupában

Borította a papírformát az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely csütörtökön este nyerni tudott Törökországban, így három kör után hibátlanul áll Európa Kupa-csoportja első helyén.

A PEAC szezonjára eddig sok panasz nem lehet. A bajnokságban csupán egy veresége van a pécsieknek, a nemzetközi porondon pedig úgy fest, képtelen hibázni Jovan Gorec együttese. Európa Kupa-csoportjában az első két meccsét megnyerte a PEAC, bolgár és izraeli ellenfele is kapitulált. Csütörtökön jött a harmadik erőpróba, a legerősebbnek tűnő rivális, a török Hataya BB Sport ellen, méghozzá idegenben.

Ez azonban nem okozott komolyabb problémát Wentzeléknek, akik jól kezdték a meccset, igaz nagyon szorosan alakult az eredmény már az első perctől kezdve. Ezzel együtt is a minimális előny többnyire a pécsieknél volt. Az első tíz percet kettő, a másodikat egy ponttal nyerte a Pécs, így a félidőben 32-29-re vezetett.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, hacsak abban nem, hogy még élesebb lett a helyzet, az utolsó negyedre fordulva ugyanis egy pontot faragni tudott hátrányából a Hataya. Hála azonba a PEAC kiváló kinti dobásainak – Calhoun egymaga hét triplát vágott be a meccsen –, és a záró felvonásban előhúzott fantasztikus védekezésnek, nagy bravúrral nyerni tudott idegenben is a PEAC. Ezzel három forduló után, hibátlan mérleggel vezet csoportját Jovan Gorec gárdája.

 

Hataya BB Spor (török)–NKA Univeritas PEAC 56-64 (16-18, 13-14, 17-16, 10-16)
Kosárlabda-Európa Kupa, csoportkör, 3. forduló.
Hataya BB Spor: Akbas 7/3, PRINCE 15, A. PRINCE 13, Basaran 4, GATLING 17. Cs.: Sahin, Akgun, Canitez, Kepenc. Vezetőedző: Ekin Bas.
NKA Universitas PEAC: Katanic 4, Wentzel, CALHOUN 23/21, BURDICK 14, KISS V. 12/6. Cs.: Simon 5/3, Szücs-, Sanchez 6/6. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő