20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportNagyot játszott az NKA, megérdemelten nyert idegenben

Nagyot játszott az NKA, megérdemelten nyert idegenben

Bár a harmadik negyed után még az Oroszlány vezetett, az utolsó tíz percben mégis átgázolt ellenfelén Csirke Ferenc együttese.

Nagyon fontos mérkőzés várt szombaton az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatára, hiszen az Oroszlány vendégeként nagy lépést tehettek Kovácsék ahhoz, hogy eltávolodjanak a tabella alsó felétől, egyúttal akár életben is tartság esélyüket a rájátszásba kerülésre.

Ahogyan arra számítani lehetett, a jó formában lévő OSE remekül kezdte a meccset, de a kezdeti bizonytalankodás után az Akadémia is „megérkezett”. A vezetés is összejött már az első negyedben Manjgaficséknak, a játékrész hajrája azinban az Oroszlányé volt. A második tíz perc aztán nagy változást hozott. Az NKA kemény védekezésre váltott, elől pedig sorra jöttek a szép megodlások támadásban, így a félidőhöz közeledve már az volt a kérdés, hogy el tud-e lépni tíz ponttal Csirke Ferenc alakulata.

A meccs hullámzására jellemző volt, ami a harmadik negyedben történt. Megint változott a „sablon”, és ekkor a hazaiak tették oda magukat keményen a saját palánkjuk közelében. Ez nem is ízlett az NKA-nak, ráadásul ebben a periódusban a támadójátéka is elkezdett akadozni Durmoéknak, így a OSE nem csak feljött rájuk, de a 30. perc végén már vezetett is.

Tartogatott azonban még egy fordulatot a találkozó! Az utolsó negyedben mintha egy új meccs kezdődött volna. Az OSE játéka görcsössé vált, a láthatóan jó erőben lévő Kovácsék pedig könyörtelenül ki is használták ezt. Sorra jöttek a szerzett labdák, Walkernek és Nikolicsnak köszönhetően pedig az extra kosarak is. Mire az utolsó percekhez értünk már magaiztos előnyben volt az NKA, és mivel az OSE valamennyi próbálkozása elhalt, az olló elkezdett nyílni. Az utolsó másfél perc már örömjáték volt Melegéknek, akik végül 15 ponttal tudtak nyerni.

MVM-OSE Lions–NKA Universitas Pécs 91-106 (26-22, 21-33, 25-16, 19-35)
Kosárlabda-NB I., férfiak.
MVM-OSE Lions: RIDDLEY 25, Balsay, GHOLSTON 16/3, Thomas 11/3, POLUTAK 23/9. Cs.: Illés, Szabadfi 3, Stevenson 10/3, Ruják 3. Vezetőedző: Váradi Kornél.
NKA Universitas Pécs: NIKOLICS 22/3, KOVÁCS P. 4, DURMO 26/3, MANJGAFICS 13/3, Herger 9. Cs.: WALKER 17/6, Kerpel-Fronius 3, MELEG 11/3, Scherer, Henry 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő