16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaNem sikerült a csoda a PVSK kosarasainak

Nem sikerült a csoda a PVSK kosarasainak

Bár a PVSK-Panthers mindent megtett, hogy idegenben harcolja ki a döntős szereplést a Körmend ellen, a kiváló formát kifogó ellenfél ellen ezúttal nem volt esély a győzelemre. A bronzcsatában a Szolnok ellen folytatják a csatát a pécsiek.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)
Férfi Kosárlabda NB I. elődöntő, 5. mérkőzés. Körmend, Városi Sportcsarnok, 1600 néző

Körmend: Bradford 2, Price 25/15, Thames 8, Ferencz 13/3, Hammonds 29/12. Csere: Csorvási 13, Németh 4, Lajsz 3/3, Takács, Kiss M., Kiss B. Vezetőedző: Matthias Zollner. PVSK-Veolia: Pongó 7/6, Taylor 21/6, Antóni 5/3, Csirics 12/6, Horti 5. Csere: Budimir 8/6, Wright 5, Demeter, Bíró L. 4, Olasz 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Már a négybe jutás is bravúrnak számított. Az pedig, hogy 0-2-es állásról sikerült kiegyenlíteni a három győztes meccsig tartó párharcban, igazi csoda a pécsiektől. Körmenden is megpróbálták kiharcolni a döntőbe jutást – pont tíz évvel az előző finálés szereplés után.

Az első percekben minden beesett. Apró szépséghiba volt, hogy mindez körmendi oldalon is pont így történt. Az első negyedben az előny rend szerint a hazaiaknál volt, de nem tudták leszakítani a pécsi fiúkat. Amikor megléphettek volna, mindig jött egy-egy fontos kosár. Az első tíz perc végéhez érve azonban így is a Körmend jutott egy kis levegőhöz, ugyanis hétpontos előnyről várhatta a folytatást.

Ahol egyre inkább tűnt úgy, hogy a Körmend diktál, nem igazán sikerült közelebb férkőzni hozzájuk. Először a meccsen már tíz pont volt a hátrány, ekkor azonban egy csapásra összekapták magukat a pécsiek. Jött néhány higgadt támadás, egy-egy kiváló védekezés, és máris 34-30-at mutatott az eredményjelző. A lendület azonban sajnos megtört, ismét nyílni kezdett az olló. Az első félidő végéhez érve meg tudta duplázni az első negyedben összeszedett előnyét Matthias Zollner csapata. Védekezésben nem sokat tudtak a pécsiek kezdeni a kiváló dobóformát kifogó ellenféllel.

A harmadik negyed rajtja után pedig már lehetetlen küldetésnek bizonyult. Az utolsó tíz percre már úgy készülhetett a csapat, hogy 23 ponttal álltak jobban a Körmendiek. Ha már nagy fordítást nem is sikerült összehozni a pécsiek, azért egy kicsit tudtak faragni a nagy hátrányból, sikerült harminc ponton belülre kerülni.

Ahogyan Csirke Ferenc is elmondta a meccs után, a szezonnak még nincs vége. Jön ugyanis a Szolnok elleni bronzcsata, szombaton idegenben kezdi a Pécs a párharcot.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Körmendnek a döntőbe jutáshoz. Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy legyenek magukra büszkék, emeljék fel a fejüket, mert nincs vége még a bajnokságnak. Sajnos ebben a mérkőzésben ennyi volt. Tényleg, a Körmend kifogta a legjobb dobóformáját a párharcban, mi kifogtuk a legfásultabb játékunkat. Ma fizikálisan is és fejben is ennyire voltunk képesek. Nagyon köszönöm a szurkolást azoknak, akik elkísérték a csapatot és egy kicsit elnézést is kérek tőlük, hogy pont egy ilyen mérkőzésre kellett jönniük. Nekünk most a vereség után egy kicsit össze kell szedni magunkat, de dolgozunk tovább, szombattól jön a bronzcsata. Ugyanilyen nehéz dolgunk lesz a Szolnok ellen is, bárki bármit mond…

Forrás: pvsk-panthers.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő