16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportOlimpikonok a Hullám-kupán

Olimpikonok a Hullám-kupán

Október 19-én, szombaton 17. alkalommal rendezi meg a PSN Zrt. a nemzetközi Hullám-kupát, ahol a sportág vidéki versenyein jelentősnek számító díjak reményében állnak rajtkőre a régió, illetve környező országok úszói. 14 klub 300 úszója csap majd össze a medencében.

A Hullám-kupán 23 számban mérhetik össze tudásukat a régió legjobb korosztályos, illetve felnőttversenyzői. Utóbbiak sorában – Bodor Richárd, majd Biczó Bence nyomdokaiba lépve – a házigazda PSN Zrt. londoni olimpikonja, Financsek Gábor is. Sőt, ezúttal egészséges társaival száll csatába a londoni paralimpián döntős Meilinger Csaba is. Mellettük az ötven méteres gyorsúszás pécsi felnőtt magyar bajnoka, Sánta Adrienn is rajtkőre lép.

A PSN Zrt. Sportiskola fiataljai közül a szakvezető a serdülőknél elsősorban Kenderesi Tamás, a gyermekek mezőnyében Szatnik Gergő és a delfinek között induló Kovács Bálint jó szereplésében reménykedik.

A Hullám-kupa a szombaton 12.45-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó után várhatóan hat óráig tart majd, a belépés a nézőknek ingyenes az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába – amely ezen a délutánon az úszni járó közönség előtt zárva tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő