20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaÖt hónap után kirúgta az MTK Márton Gábort

Öt hónap után kirúgta az MTK Márton Gábort

Novemberi kinevezése után alig öt hónappal menesztette Márton Gábor vezetőedzőt az OTP Bank Liga utolsó helyén álló MTK labdarúgócsapata.

Már amikor elvállalta a kék-fehérek vezetőedzői posztját, akkor is sejthette a pécsi, korábban a PMFC-t is irányító Márton Gábor, hogy nem lesz könnyű dolga. Az MTK tavaly novemberben is már kieső helyen állt, és meglehetősen reménytelennek tűnt a helyzete. Csodát pedig ő sem tudott tenni. Bár a fővárosiak játéka kétség kívül stílusosabb lett, de ez is csak egy-egy meccsen mutatkozott meg. Az MTK menet közben visszacsúszott a tabella utolsó helyére, és négy körrel a vége előtt 6 pont a hátránya a már bentmaradást jelentő helyen lévő Honvéddal szemben.

A klub vezetőinél az utolsó két bajnoki verte ki végleg a biztosítékot – legalábbis közleményükből ez derül ki – az MTK a Pakstól és a Mezőkövesdtől is 4-0-ra kapott ki.

Márton Gábor irányításával 16 bajnokiból csak hármat tudott megnyerni az MTK, öt döntetlen mellett pedig nyolcszor is kikapott – de az ezidő alatt összehozott 9-29-es gólkülönbségre sem lehetnek büszkék a Hungária Körúton.

Márton menesztésével egyidőben az MTK sportigazgatója, Polyák Balázs lemondott posztjáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő