13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaPécs rendezi a kosárkupát

Pécs rendezi a kosárkupát

Február 6-8. között a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok ad otthont a PVSK férfikosárlabda-szakosztálya által szervezett Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének. Az eseményre már online és különféle értékesítőhelyeken is megvásárolhatóak a belépők. A napijegyek ára egységesen 2500 forint.

Mivel a PVSK nem jutott a legjobb nyolc közé, és az új szabályok értelmében csak semleges helyszínen rendezhetik a finálét, Pécs pályázott, majd február 6- ára el is nyerte a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének rendezési jogát. A döntő ezúttal pénzdíjas lesz, a kupagyőztes klub bruttó egymillió, a második 500, míg a harmadik 300 ezer forintot kap a szövetségtől. A meccsnapokon a sportcsarnokban igazi kupahangulatot igyekeznek teremteni a szervezők már a körítéssel is. Így a szünetekben táncosok, énekesek szórakoztatják majd a nagyérdeműt, de már a bevonulási ceremóniák is látványosak lesznek, a játékosok a bemutatás során egyenként, egy fénykapun át érkeznek majd a parkettre.

Az eseményre már megkezdődött a jegyárusítás, a szervezők az egységes napijegyek mellett döntöttek, amelyekkel az adott nap valamennyi mérkőzése megtekinthető, és amely 2500 forintba kerül. A szövetség ugyanakkor korlátozta az MKOSZ-belépők érvényességét, így erre az eseményre azok nem érvényesek.

A belépőket részben online és a Ticket Exress irodáiban is meg lehet vásárolni, valamint minden érintett csapat városa külön kapott bizonyos számú jegyet. Pécsett ezen kívül több utazási iroda (Vista, Tensi, Quaestor, Neckermann, OTP Travel, IBUSZ, Autoclub Travel, Start), illetve a Filharmónia (Színház tér), az Árkádban a Media Markt, a PNSZ, a Jókai úti Líra könyvesbolt, illetve a Széchenyi téri Tourinform is értékesít belépőket.

Emellett, tekintettel arra, hogy a mérkőzések végkimenetele megjósolhatatlan és négy csapat az első nap búcsúzik a viadaltól, a pénteki és szombati mérkőzésnapokon délelőtt 10-től 12 óráig a sportcsarnokban is kaphatóak lesznek jegyek.

A jegyrendszer kialakítása során az MKOSZ gondolt a pécsi kosárlabda-szerető közönségre is. Azok a pécsi szurkolók, akik semleges nézőként a helyszínen szeretnék megtekinteni a mérkőzéseket, a PVSK-Pannonpower irodájában (Verseny u. 2.) is vásárolhatnak a küzdőtérre szóló jegyeket hétköznaponként 14-18 óra között.

A jegyek csak szektorra szólnak, szektoron belül érkezési sorrendben foglalhatóak el a helyek. A sportcsarnokon belül az északi és déli oldal el lesz választva, a belépéskor kapott karszalagok csak arra az oldalra lesznek érvényesek, amelyeken a csapat szurkolói számára kijelölt szektor található. A tájékozódás megkönnyítésére külön szektortérképek is készültek, amelyek előzetesen is megtekinthetőek a www.psnzrt.hu honlapon.

Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa 8-as döntő, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, a program:

Február 6., csütörtök

Kapunyitás: 12.00

Negyeddöntők:

13:00: Jászberény – Szolnok (I. mérkőzés)

15:30: Székesfehérvár – Kecskemét (II. mérkőzés)

18:00: Kaposvár – Sopron (III. mérkőzés)

20:30: Körmend – Paks (IV. mérkőzés)

Február 7., péntek

Pénztárnyitás (jegyárusítás): 10.00-12.00

Kapunyitás: 16.00

Elődöntők:

17:30: Csütörtöki I. – II. mérkőzés győztese

20:00: Csütörtöki III. – IV. mérkőzés győztese

Február 8., szombat

Pénztárnyitás (jegyárusítás): 10.00-12.00

Kapunyitás: 16.30

18:00: Bronzmeccs

20:45: Döntő

22.40: Ünnepélyes díjkiosztó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő