10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAjánljukA hétvégén irány Tüskésrét!

A hétvégén irány Tüskésrét!

Érdemes lesz december 9-én és 10-én 10 óra és 13 óra között kinézni Tüskésrétre, hiszen a közelgő hétvége nem mindennapi családi programokat és jópofa sporteseményeket tartogat a pécsiek számára! Láma-rénszarvas, harcművészet, csúnya pulcsis futás, téli gúnyában játszó ebek, és ez még nem minden!

Pécsett a Mikulás egy kicsit tovább marad a megszokottnál, a csokik, ajándékok, és – akárhogy is nézzük van esély rá – virgácsok mellé ugyanis egy megmozgató és vidám programokban bővelkedő tüskésréti családi és sportos hétvégét is hoz a pécsieknek december 9-én és 10-én!

Szombat: Láma, kungfu, karácsonyi aerobik, beöltöztetett kutyák

Szombaton a pécsi Mikulás egy nem mindennapi rénszarvassal érkezik a tüskésréti sportpályára. A város rénszarvasa annyira sajátos, hogy nem is rénszarvas, hanem egy láma, akit Lunának hívnak, és a Pécsi Állatkert egyik legnépszerűbb lakója. Természetesen Luna önzetlenül áll a gyerkőcök rendelkezésére, nyugodtan lehet majd simogatni!

Lunát tavaly egy belvárosi Mikulás-sétáján kaptuk el:

A kedves rénszarvas-láma látványossága mellett december 9-én 10 órától 13 óráig a kicsik kipróbálhatják magukat a vívópáston, de akár kungfu harcosokká is válhatnak, a profi pécsi shaolin-mesterek közbenjárásának köszönhetően! Ha ez nem lenne elég, a Tüskésrétre látogató kicsik és nagyobbak legyőzhetik a téli hűvös időjárást egy pörgős, karácsonyi dallamoktól hangos aerobik- és táncprogrammal.

Persze, a keményebbek körbefuthatják a tavat is. Azok a gyerekek, akiknek van kis műanyag motorja, vagy biciklije, szombaton játékos keretek között ismerhetik meg a KRESZ-t, méghozzá a pécsi rendőrség és a polgárőrség szakembereinek segítségével! A Mikulás persze ott lesz a családi napon, azoknak a gyerekeknek pedig, akik aktívan részt vesznek a programokon, ajándékot is ad, aki pedig igazán értékes dolgokra pályázik, az a helyszínen nevezhet egy tombolasorsolásra is!

Pillanatkép egy csúnya pulcsis futásról, Seattle-ből – valami ilyesmire számíthatunk!

Szombaton a szervezők nem csak a kicsiket és szüleiket várják, hanem a családok kis és nagyobb kutyáit is, akik, ha egyedi ebruhákban jelennek meg az eseményen, még akár díjakat is kaphatnak! Ha már kutyák: a program részeként kutyaengedelmességi és -ügyességi bemutatót is láthatnak az érdeklődők, melyen Pécs legokosabb ebei mutatják meg, hogy mit tudnak! Aki szombaton kilátogat a rétre, nem távozik majd üres kézzel, mivel minden résztvevő ajándékot kap!

Vasárnap: kilométergyűjtés csúnya pulcsiban, Mikulásokkal és krampuszokkal

December 10-én 10 órától 13 óráig a futóké lesz Tüskésrét, vasárnap ugyanis kilométergyűjtő futást rendeznek a sportpályán, de nem ám akármilyet! A rendhagyó sporteseményen nem csak azt díjazzák, aki a legnagyobb távot futja le adott idő alatt, hanem azt is, aki a legcsúnyább pulcsiban, a legötletesebb Mikulás-, vagy épp krampusz-jelmezben áll rajthoz a pécsiek kedvenc futópályáján. A díjazottak egyedi érmeket vihetnek haza, a versenyre nevezőket pedig forró teával és zsíros kenyérrel várják a helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő