20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaPMFC: győzelem az átigazolások után

PMFC: győzelem az átigazolások után

Lejárt az átigazolási időszak a labdarúgó NB II-ben. A PMFC-nél nagy volt a játékosmozgás, egy-két labdarúgó tevékenységét a próbajáték után megköszönték a klubnál, ketten pedig nagy port kavarva ugyan, de másik csapathoz igazoltak. A távozók mellett ugyanakkor érkezők is voltak, öten döntöttek úgy, hogy Pécsett folytatják pályafutásukat. A csapat Tatabányán máris győzelemmel startolt.

A PMFC vezetősége az elmúlt esztendőkben folyamatosan azt hangoztatta, hogy leginkább a mecsekaljai nevelésű labdarúgókra szeretné alapozni a klub jövőjét. Ezzel szemben a téli átigazolási időszak alatt több külföldi játékos tudását is próbára tették a Stadion utcában, miközben saját értékeik közül a Kiss László szerint hatalmas tehetségnek számító Zamostny Balázst, és a csapat egyik leggólerősebb játékosát, Lovrencsics Gergőt sem sikerült maradásra bírniuk.

A szakmai stáb két tengerentúli játékost is megfigyelt az edzőmeccseken. Információink szerint a PMFC vezetősége egy e-mail alapján hívta próbajátékra az amerikaiakat. A fiatal és fizikailag sem a legjobb állapotban lévő labdarúgók nem sok hasznára voltak az együttesnek, hamar meg is váltak tőlük. Hasonlóan járt a korábban francia másod-, illetve spanyol harmadosztályú együtteseknél is megforduló Diaby Mohamed. A 24 éves támadó a majdnem kéthetes próbajátékot és a több edzőmeccset követően sem győzte meg a PMFC szakmai stábját, ezért őt sem igazolták le.

Szabadon igazolhatóvá vált viszont három PMFC-labdarúgó: Bozsik Péter, Cseri Tamás és Horváth András játékára nem tartottak igényt a Stadion utcában. A korábban az NB I-es Zalaegerszegben is szereplő Simonfalvi Gábor is kevés játéklehetőséget kapott volna Kiss Lászlótól, ezért a 23 éves futballistát tavaszra kölcsönadták régi együtteséhez.

Ugyanakkor két támadó is úgy döntött, hogy elhagyja a pécsi klubot: Zamostny Balázs Újpestre, Lovrencsics Gergő pedig Pápára igazolt.

Többször is hangoztatták a PMFC-nél, hogy olyan utánpótlás-bázis kialakítása a cél Pécsett, amelyre fel lehet építeni a felnőtt csapatnál. Az ifjú titánokra úgy tűnik, továbbra is várni kell – miközben a téli átigazolási időszakban Újmecsekalján egymásnak adták a kilincset a külföldiek: a számtalan próbajátékos közül a nigériai Egejuru Godslove Ukwuoma, a ghánai Ellis Samuel Ato, valamint a montenegrói Stevan Pavicsevics és Marko Szcsepanovics is Pécsett folytatja pályafutását. Az afrikai és délszláv játékosok mellett az angol harmadosztályú Oldham csapatából visszaigazolt nevelőegyesületébe a 20 éves Fodor Ferenc.

Bár a PMFC-ben Bérczy Balázs klubigazgató szerint találhatók tehetséges utánpótlás korú játékosok, arra nem kaptunk választ, miért nem őket viszik fel az első csapathoz.

 

Győzelemmel indult a tavasz

A PMFC március ötödikén Tatabányán folytatta a küzdelmet az NB I-be jutásért, s idegenben elért győzelemmel startolt.

Mint az a pmfc.hu oldalon is olvasható Kiss László csapata győzelmével visszavágott az őszi, pécsi vereségért. A pécsiek Kvekveskiri kiállítása miatt a második félidő közepétől emberhátrányban játszottak, de tíz emberrel is derekasan küzdve kiharcolták a győzelmet.

A pécsiek már az 5. percben gólt szereztek. Godslove remek ütemben ugratta ki a leshatárról induló Gyánót, aki a kifutó Dombai kapus mellett higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett. Néhány perc múlva, a 10. percben növelte előnyét a pécsi együttes. Szemet gyönyörködtető támadás végén Godslove adott be a jobb oldalról, a középen érkező Gyánónak nem volt nehéz dolga, az üres kapuba passzolta a labdát – olvasható a pmfc.hu-n.

A fordulás után nem sokkal szépített a Tatabánya: egy szöglet után Farkas Viktor csúsztatott a pécsi kapuba. A 64.perctől kezdve Pécs emberhátrányban játszott, miután  Kvekveskirit kiállította a játékvezető. A PMFC grúz középpályása beleszállt Almásiba.

A pécsi közönség a tavaszi idényben először március tizenkettedikén (az ugyanaznap sorra kerülő Pécs 2010 – Sopron női kosárrangadót elkerülendő az eredetileg kiírt időpontnál fél órával korábban, 15:310-kor) láthatja az új játékosokkal pályára lépő pécsi együttest, amely a Kozármislennyel küzd meg a három pontért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő